Ingrediente
- Blat:
- 4 oua
- 8 linguri zahar
- 4 linguri ulei
- 10 linguri lapte
- un praf de copt
- o esenta vanilie
- 10 linguri faina
- Sirop:
- o cana zahar
- o cana apa
- zeama de lamaie
- o esenta de vanilie
- Decor:
- 100 g nuca de cocos
Mod de preparare
Pentru blat : se separa ouale.Se bat albusurile cu zaharul apoi se adauga galbenusurile,uleiul,esenta, praful de copt amestecat cu faina si se amesteca usor.Ne va iesi un aluat ca de chec pe care il vom coace 20-25 minute in tava de la aragaz- unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Pentru sirop: punem pe foc apa cu zaharul si lasam sa fiarba pana se ingroasa putin. Oprim focul si adaugam esenta si zeama de la o jumatate de lamaie.
Daca iti place gustul mai acrisor poti pune zeama de la o lamaie intreaga :)
Cand blatul s-a racit incepem sa taiem din el mici semilune ajutandu-ne de
o forma rotunda sau de un pahar cu gura mai ascutita.
Luam fiecare semiluna si o trecem prin siropul caldut apoi prin nuca de cocos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Semilune insiropate" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (12)
|