Cornuleţe (Semilune) cu gem, nucă si nucă de cocos

Postat de Retetegg in Prajituri
31 Ian 2011 | 15955 vizualizari
Cornuleţe (Semilune) cu gem, nucă si nucă de cocos

De multa vreme aveam pofta de cornulete, bune si fragede, ca in copilarie. Asa ca a venit la fix propunerea soacrei mele de a face impreuna "ceva dulce" si rapid. Ne-am ales cu un bol maree plin de cornulete!!!

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 200 gr untura,
  • 100 gr iaurt simplu,
  • 1 ou, un praf de sare,
  • un cub de drojdie,
  • faina cat cuprinde;
  • Pentru umplutura:
  • 300 gr gem de prune,
  • 2 lingurite cacao,
  • 150 gr nuci maruntite,
  • 80 gr nuca de cocos,
  • rahat.

Mod de preparare

Aluatul se pregateste din ingredientele enumerate mai sus si se framanta pana devine foarte consistent.

Se intinde aluatul pe masa intr-o foaie subtire si se taie cu un pahar, formand cerculete de aluat.

Umplutura o pregatim amestecand gem de prune cu nuci, cacao si nuca de cocos. Obtinem o crema cu care vom umple cornuletele.

Pe fiecare cerc de aluat se pune in mijloc o lingurita de crema si se inchid sub forma unor semilune.

Noi am facut si sub alta forma, am taiat aluatul in fasii lungi apoi in dreptunghiuri mici si le-am umplut cu rahat.

Le-am lasat in cuptor aproximativ 25 de minute la foc mediu.

Cand sunt calde le dam prin zahar pudra si apoi le savuram cu pofta.

Sunt foarte bune sa le consumati si zilele urmatoare fiindca raman fragede.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuleţe (Semilune) cu gem, nucă si nucă de cocos" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Prajitura cu budinca si fructe

Postat de timea

Prajitura cu budinca si fructe

Mai intai pregatim budinca conform instructiunilor de pe plic cu cantitatile de zahar si lapte mentionate de mine la ingrediente. Lasam budinca la racit! Separat intr-un bol mixam albusurile...

Citeste continuarea

Savarine

Postat de antici_gabytza

Savarine

Blat -Mixam albusurile spuma cu praful de sare.Separat amestecam galbenusurile cu zaharul pana se dizolva zaharul.Dupa adaugam apa,praful de copt,grisul si le mixam bine.Rasturnam compozitia de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.01.2011, 14:11
foarte bune...yam, yam....am ajuns prima...dar sigur mai revin ca tare-s bune
la 31.01.2011, 14:13
Merci
la 31.01.2011, 15:17
deliciose cornuletele
la 31.01.2011, 15:25
Daca tot ai facut un bol mare,arunca si la mine cateva.
la 31.01.2011, 15:30
imi plac f tare..mai ales ca sunt asa fragede..

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking