Ingrediente
- Kadid (carne si organe de miel uscate la soare si stranse intr-un pachetel)
- 1 ceapa
- 2 catei usturoi
- 3-4 lg pasta de tomate
- tebel 1-2 lgt
- 1 lgt boia
- naut
- cartofi
- sare si piper dupa gust
- ulei f-soarelui
- ardei iute (opt)
- putina menta uscata(opt)
- 2-3 oua
- cateva bucatele de dovleac(portocaliu, nu verde opt)
Mod de preparare
Cu 1 zi inainte puneti la inmuiat nautul.
Intr-o oala subpresiune se pune uleiul si ceapa taiata marunt si se caleste pana se inmoaie. Se adauga pasta de tomate, usturoiul pisat, tebel, boia si piper se mai lasa pe foc 30 sec amestecand apoi se acopera cu apa.
Se pun 4 buc de carne kadid si nautul si se fierbe subpresiune 20 min
Se ia de pe foc si punti dovleacul si cartofii taiati cubulete , se fierb inca 10-15 min fara capac.Dati focul mic, adaugati ouale , sare si menta acoperiti si mai lasati 5 min sa fiarba
Daca ti-a placut reteta noastra "Shakshouka" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (3)
|