Shaorma cu carne de curcan

Postat de nadina73 in Mancaruri cu carne
30 Mai 2010 | 8882 vizualizari
Shaorma cu carne de curcan

cu dedicatie pentru medioto59 care a disparut dar presimt ca va reveni ,va veni dupa miros cu siguranta,si desigur pentru toti bucatarasii

Ingrediente

  • lipii:
  • 500 faina
  • 20 gr drojdie
  • 1 lingurita sare
  • 140 ml apa
  • 50 ml ulei
  • Umplutura:
  • 1 piept mare de curcan
  • sare,piper
  • boia dulce de ardei
  • varza alba proaspata
  • castraveti murati
  • ardei rosu murat
  • cartofi prajiti(pai) din 3-4bucati
  • ketchup
  • 2 galbenusuri si ulei-pt maioneza
  • smantana-3 linguri
  • 4 dinti de usturoi
  • Decor :
  • rosi chery
  • ceapa
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Se pregatesc lipiile,

se pun toate ingredientele in masina de paine si se framanta bine apoi se lasa la dospit.Dupa ce au dospit se ia cate o bucata din aluat si se intinde cu sucitorul in forma rotunda (cat de cat)apoi se coace intr-o tava de teflon fara ulei pe ambele parti

Pieptul de curcan (initial se pune de pui dar eu am luat de curcan,ne place mai mult)se taie fasii subtiri se sareaza se pipereaza se pune boia de ardei si se amesteca bine apoi se prajesc in ulei sa fie bine crocante

Varza se toaca marunt si se amesteca cu putin sare

Se face maioneza(eu o prefer pe cea facut in casa)se amesteca cu smantana si usturoiul zdrobit la final

catravetele murat se taie fasii pe lung

la fel si gogosarul murat rosu

Cartofii se curata si se taie apoi se prajesc in mult ulei bine incins

Cand avem toate pregatite incepem pregatirea shaormei

Se ia o lipie se pun 2 linguri de maioneza ,apoi se pun fasiile de curcan prajite,cartofi pai,castravetele murat si gogosarul ,ketchup si salata verde apoi se ruleaza cat de cat mai strans

Se prinde la un capat cu folie de aluminiu si se serveste

Se decoreaza pe platou dupa bunul plac

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Shaorma cu carne de curcan" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (115)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Daca intr-o zi gyros-ul s-ar intalni cu shaorma :))

Postat de AlexTeacher

Daca intr-o zi gyros-ul s-ar intalni cu shaorma :))

Dizolvati drojdia uscata in 250 ml apa calduta; Incorporati-o cu 140 g de faina pentru inceput; Amestecati-le bi ne si lasati-le cca 30 min;...

Citeste continuarea

Pachetele cu piept de curcan si sos libanez Tahin

Postat de cristeena20

Pachetele cu piept de curcan si sos libanez Tahin

- Aceste pachetele se fac foarte rapid si sunt foarte bune. Secretul gustului sta in sos. Pregatim sosul : intr-un vas de sticla turnam 1/2 de borcan de sos de susan (se gaseste la magazinele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.05.2010, 17:17
medioto shaorma e gata te asteptam la masapresimt ca vei aprea curind
la 30.05.2010, 17:23
super!
la 30.05.2010, 17:25
am sa dispar si eu sa vad daca imi faci si mie ceva sa vin dupa miros
la 30.05.2010, 17:25
multumesc gaby sa sti ca de cand am vazut la tine mi sa pus tare pata si am tot zis ca fac fac si uite c a acum ia venit randu
la 30.05.2010, 17:26
ela cum sa nu fac tie iti fac si fara sa dispari ,doar tu sti ca ma fac eu fara tine ela

Vezi toate comentariile (115)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking