Shole Zard - Budinca de orez cu sofran

Postat de retetepersane in Prajituri
1 Sep 2010 | 6649 vizualizari
Shole Zard - Budinca de orez cu sofran

Shole Zard este un desert traditional persan foarte usor de preparat, cu orez, sofran si apa de trandafir.

Ingrediente

  • 2 cani de orez cu bobul scurt
  • 8 cani apa
  • 4 cani zahar ( trebuie sa iasa foaaaarte dulce si legat)
  • 1/2 lingurita sofran
  • 1 pachet de unt
  • 100ml apa de trandafir
  • scortisoara
  • 1 praf de sare
  • coaja de lamaie (optional)
  • Migdale si fistic nesarate ( eu nu am gasit la Pitesti)

Mod de preparare

Intr-un vas se aduce la fiert apa si se adauga si orezul care a fost spalat. Se fierbe pana cand orezul se inmoaire, aproximativ 20-25 min, amestecandu-se ocazional si indepartandu-se spuma.

Se adauga zaharul, se amesteca si se fierbe in continuare cam 20 minute.
Intr-o ceasca cu apa fierbinte se face o infuzie de sofran de culoare portocaliu inchis, rosiatic si se adauga peste orez.
Se adauga untul topit, apa de trandafir si coaja de lamaie si se amesteca.
Se mai fierbe 10-15 min, amestecandu-se, pana cand este legat .

Se toarna in boluri si se decoreaza cu scortisoara, fistic si migdale. Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei, iar cand este rece se baga la frigider.

Sper sa va placa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Shole Zard - Budinca de orez cu sofran" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tarta cu cirese

Postat de aalliinnaa07

Tarta cu cirese

Intr-un castron amestecam faina cu sarea, apoi adaugam margarina si framantam pana cand compozitia devine nisipoasa. Intr-un bol se bate oul impreuna cu zeama de lamaie si apa si se adauga peste...

Citeste continuarea

Prajitura cu mere svaba

Postat de Pungasa_Rogue

Prajitura cu mere svaba

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi! Merele se curata de coaja si de cotoare si se taie in doua. Jumatatile de mere se cresteaza de mai multe ori pe lung cu un cutit. Ouale si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.09.2010, 03:01
foarte gustos trebuie sa fie
la 01.09.2010, 05:53
la 01.09.2010, 08:02
Vreu si eu ! Dau 5 furcute....
Apa de trandafiri ai facut-o sau cumparat-o ?
la 01.09.2010, 08:21
vai ce bun trebuie sa fie...neaparat o sa incerc! apa de trandafiri se gaseste la magazine cu specific arabesc, in Bucuresti exista unul chiar langa piata 1 Mai este unul pe Buzesti - Berzei in capatul cu statia Virgiliu, unul vizavi de piata Domenii si inca si inca...
la 01.09.2010, 09:56
mmm nu am mancat nicodata asa cu apa de trandafir asa ca vin si eu la o portie

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking