Sirop de capsuni

Postat de ela in Sirop / Compot
27 Iun 2012 | 11988 vizualizari
Sirop de capsuni

pentru ca mi-a placut foarte mult siropul de visine,am facut si cu capsuni,in doua variante...asta este prima varianta....sticla are eticheta pentru ca am cumparat si gata facut,de zmeura si mi-a parut rau sa stric aspectul sticlei )))))

Ingrediente

  • 1 kg capsuni(fara codite,deja curatate)
  • 500 gr fructoza (sau 1kg zahar)
  • 1 plic sare de lamaie
  • 1 plic gelfix 1:1
  • 1 litru apa fiarta si racita

Mod de preparare

Capsunile se amesteca bine cu apa si sarea de lamaie si se lasa sa stea peste noapte, acoperite. A doua zi strecuram sucul printr-un tifon.

In sucul filtrat se adauga continutul plicului de gelfix amestecat in prealabil cu doua linguri de fructoza. Se amesteca bine si se lasa pe foc pana cand incepe sa clocoteasca. Se adauga restul de fructoza si se lasa sa mai fiarba vreo 2 minute.

Siropul fierbinte se toarna imediat in sticle si se da la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu crema de ciocolata, capsuni si fructe

Postat de mirela0911

Desert tort cu crema de ciocolata, capsuni si fructe

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Se adauga pe rand zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma densa si lucioasa. Se adauga esenta de vanilie si apa rece si...

Citeste continuarea

Desert tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Postat de Pungasa_Rogue

Desert tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Se pregateste blatul. Se separa albusurile de galbenusuri. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si zaharul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.06.2012, 01:27
harnicuta dai si mie
la 27.06.2012, 01:33
Cris,anul asta am fost foarte harnica pentru ca am fost cumva obligata din cauza bolii sa imi fac de regim gemuri si sirop
la 27.06.2012, 05:20
la 27.06.2012, 06:53
Cu apa rece,o feliuta de lamaie si 2-3 cuburi de gheata
la 27.06.2012, 07:45
Super!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking