Sirop din flori de iasomie

Postat de panacris in Sirop / Compot
1 Iun 2016 | 5911 vizualizari
Sirop din flori de iasomie

Merișor m-a provocat. Eu m-am documentat și am exectutat ;) Un sirop tare aromat. M-am inspirat de la Adnia ;) Simplu, de sezon și la îndemâna oricui ;)

Ingrediente

  • Flori de iasomie cca. 300 g,
  • Zahăr tos 1000 g,
  • Apă plată 1000 g,
  • Lămâie 1 bucată.

Mod de preparare

Florile de iasomie se spală sub jet de apă rece, apoi se scot de pe crenguțe și se lasă la rece, până ce se prepară siropul.

Zahărul și apa se pun la fiert, la foc mic, cca. 60 de minute până se reduce lichidul la jumătate, apoi se adaugă zeama de lămâie și se mai lasă să dea, două trei clocote.

 După ce s-a oprit focul se adaugă florile de iasomie, se amestecă ușor până se înglobează în sirop, atenție focul e oprit și se lasă la infuzat, până ce siropul ajunge la temperature camerei.

 Apoi se strecoară și se pune în sticle, ce se căpăcesc, etichetează și se pun în cămara, la odihnă.

 Rețeta e simplă, aromată și delicioasă.

 

 Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop din flori de iasomie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Crema de piersici rosii sau nectar

Postat de Constelatialeu

Crema de piersici rosii sau nectar

Se stie, musai la cules, apoi la curatat si taiat. Masura a fost un tuci de 15 l plin cu piersici curatate si taiate, apoi am transferat in alt tuci mai mare sa aiba loc sa fiarba. Am adaugat apa,...

Citeste continuarea

Sirop de trandafiri

Postat de Ksenya

Sirop de trandafiri

Alegem petalele si inlaturam partea alba cu un foarfec. Punem la clocotit apa. Cand apa clocoteste adaugam petalele,lasam sa fiarba 7 min (nu oprim flacara), adaugam sucul de la lamaie si o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.06.2016, 20:59
Nu am baut niciodata, dar cred ca e tare aromat!
la 01.06.2016, 21:00
Nici eu n-am baut sirop de iasomie, dar imi place floarea
la 01.06.2016, 21:02
Fetelor e premieră și ptr mine O să aduc la Marea Întâlneală din vară
la 01.06.2016, 21:26
De iasomie nu stiam..
la 01.06.2016, 21:28
Sunt tare curioasa ce gust are...sa aduci la degustat

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking