Slanina de Mangalita - fiarta cu boia, usturoi si mere

Postat de mihaelar63 in Mezel de casa
5 Oct 2018 | 7573 vizualizari
Slanina de Mangalita - fiarta cu boia, usturoi si mere

,, Reteta inspirata de toamana''  Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la simpaticul nostru  Mutulica https://www.bucataras.ro/retete/slanina-fiarta-cu-usturoi-boia-si-piper-79637.html. Cum s-ar spune, l-am luat nas pe Mutulica -adica sa naseasca reteta sa o maritam pe un premiu !!! In reteta am mai adaugat pe langa boabele de piper, boabe de mustar. Am accentuat iuteala cu un ardei iute rosu. Tuica am inlocuit-o cu otet de mere si am dat aroma suplimentara cu doua mere.  Sper sa va pleaca reteta inspirata de toamana si de Costel. Am pregatit aceasta reteta pentru picnicul de duminica de la gradina.

Ingrediente

  • 1.5 kg slanina porc cruda-rasa Mangalita
  • 3 linguri otet mere
  • 2 mere
  • 2 foi dafin
  • 4 catei usturoi
  • 1 ardei iute rosu
  • 1 lingurita piper negru boabe
  • 1 lingurita mustar boabe
  • 1 lingura cu varf boia ardei dulce
  • sare

Mod de preparare

  1. Bucatile de slanina se spala si se incresteaza in patrate.
  2. Prin increstarea bucatii de slanina in patrate, aromele si condimentele se vor impregna mai usor in ea.
  3. Puneti la fiert slanina cruda intr-o oala.
  4. Apa trebuie sa acopere lejer bucatile de slanina.
  5. Sarati si adaugati in apa de fiert, otetul de mere.
  6. Otetul de mere are rolul sa faca grasimea mai digerabila .Adica ,,taie"' gustul de grasime.
  7. Merele se spala si se taie in patru. Daca merele sunt proaspete, nu trebuie sa se curete de casulia cu seminte si nici de coaja. Oricum  ele nu vor fi consumate.
  8. Spalati ardeiul iute.
  9. Adaugati in oala foile de dafin, ardeiul iute, merele taiate, boabele de piper si cele de mustar.
  10. Fierbeti timp de 15-20 minute.
  11. Incercati cu furculita daca slaninuta este fiarta.
  12. Nu fierbeti foarte mult slaninuta. Fiarta excesiv ea devine gelatinoasa.
  13. Opriti focul si lasati slanina sa se raceasca in apa in care a fiert.
  14. Curatati, spalati si pisati usturoiul.
  15. Usturoiul pisat se amesteca cu o lingura cu apa in care a fiert slanina si putina sare.
  16. Se scoate slanina si se scurge de apa si se unge cu usturoi.
  17. Presarati pe deasupra slaninutei fierte boia dulce de ardei.
  18. Serviti impreuna cu slanina fiarta ceapa rosie, ardei iute, mustar, muraturi dupa gust. Cine doreste, poate sa o consume si cu dulceata de ardei iute.

                    Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Slanina de Mangalita - fiarta cu boia, usturoi si mere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (32)
Retete similare

Rulada din piept de porc

Postat de simona72

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa si cu cat mai multa carne intre straturile de grasime. Ideea este ca bucata de carne trebuie sa fie rulata... Se spala carnea, se rade cu...

Citeste continuarea

Jumari banatene cu mere si lapte

Postat de mihaelar63

Jumari banatene cu mere si lapte

Slanina proaspata de porc se spala si se taie in bucati de marimea unei cutii de chibrituri. Puteti sa feliati slanina in bucati mai mari cum sunteti obisnuiti. Mie imi plac jumarile...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.10.2018, 19:53
Ce pofta mi-ai facut.....
la 05.10.2018, 20:01
Aoleu! Imi ploua in gura!
la 05.10.2018, 20:10
la 05.10.2018, 20:19
Buna, faina, dar pentru oameni mai sanatosi ca mine
la 05.10.2018, 20:23
Rocsi ,si noi preparam doar de doua ori pe an

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking