Snack cu Ceva Fin si seminte de floarea soarelui

Postat de Valclaudia in Dulciuri
9 Sep 2013 | 3102 vizualizari
Snack cu Ceva Fin si seminte de floarea soarelui

un desert consistent, numai bun de luat la pachet

Ingrediente

  • 200 gr unt
  • 140 gr. zahar pudra (70 gr. la aluat, 70 gr. la crema de branza)
  • 2 oua
  • 1 esenta de rom
  • faina alba cat cupinde (cca 300 gr)
  • 2 linguri cacao
  • 1 cutie branza Ceva Fin
  • 1 cutie branza proaspata de la Delaco
  • 1 lingura (cu varf) amidon
  • 1 punga seminte de floarea soarelui decojite
  • 1 creion pasta alba de zahar pentru decorat fursecurile (Dr.Oetker)
  • cipsuri de ciocolata (Dr.Oetker)
  • stelute colorate pentru decor

Mod de preparare

Untul, la temperatura camerei se amesteca cu 70 gr.zahar pudra, cacao, 2 oua, esenta de rom si faina proaspat cernuta.

Obtinem un aluat elastic pe care il intindem pe masa infainata si il asezam in tava unsa cu putin ulei. Impungem din loc in loc aluatul cu o furculita.

Crema se prepara zdrobind mai intai semintele de floarea soarelui la robot, adaugam zaharul pudra (restul de 70 gr.), amidonul,cele doua tipuri de branza de la Delaco si obtinem o pasta de branza pe care o intindem in tava,peste foaie.

Asezam cipsurile de ciocolata peste crema si dam la cuptor la temperatura moderata pana se rumeneste usor si se incheaga crema de branza. (Temperatura medie, cca 30-35 min). Eu am uitat sa intorc tava si s-a rumenit mai tare intr-o parte... :(

Dupa ce s-a copt, scoatem tava din cuptor, lasam sa se raceasca si decoram chipsurile de ciocolata cu pasta de zahar (din creion), apoi asezam cate o steluta colorata pe fiecare chips.

Portionam dupa preferinta si servim.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Snack cu Ceva Fin si seminte de floarea soarelui" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Rulouri cu mere

Postat de Jymy

Rulouri cu mere

Drojdia o pasăm împreună cu o linguriţă de zahăr, până ce devine lichidă. O lăsăm într-un loc călduţ, pentru 10 minute aproximativ, pană îşi dublează...

Citeste continuarea

Poale-n brau - reteta traditionala de placinte moldovenesti

Postat de RODIMUR

Poale-n brau - reteta traditionala de placinte moldovenesti

Cum se face Poale-n brau - reteta traditionala de placinte moldovenesti Se face un aluat potrivit de moale din făină, drojdie, zahăr, cele două gălbenușuri, vanilie și laptele cald....

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.09.2013, 20:13
la 09.09.2013, 20:14
Ce frumusele sunt!
la 09.09.2013, 20:14
ce frumos arataaa
la 09.09.2013, 20:14
Iau si eu o bucatica
la 09.09.2013, 20:16
Claudia, dar dacă eu nu plec nicăieri, îmi pot lua şi aşa, nu? Adică nu la pachet

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking