Snițele vieneze

Postat de mamaieelena in Porc
21 Iun 2012 | 3287 vizualizari
Snițele vieneze

Ingrediente

  • 1 bucata de mușchi (cel mic)de porc aproximativ 900g
  • 3 oua
  • 250 g pesmet
  • 150 g faina
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • cuișoare pudra
  • ulei pentru prajit
  • folie de plastic alimentara

Mod de preparare

Mușchiul se spala si se sterge cu hartie de bucatarie. Se indeparteaza pielitele groase de pe suprafata lui si se portioneaza la o grosime de 2-3 cm pe traversala muschiului ca sa poata fi taiata fibra. Se sareaza, pipereaza si se mai da si cu cuisoare pudra si cimbru. Asa se poate obtine șnițelul cat mai fin si mai subtire batut cu ciocanul special. Se pune carnea intre o bucata de folie alimentara facandu-se un pliu mai mare ca sa aibe loc carnea ca atunci cand este batuta sa se mareasca.

Le dam deoparte si se pregatesc ouale, faina si pesmetul. Intr-o farfurie adanca se vor bate ouale cu un pic de sare, faina se pune pe o farfurie intinsa iar pesmetul intr-o tava. Se vor pregati mai intai toate șnitelele si apoi se vor praji in ulei. Carnea pregatita se da mai intai prin faina, dar se preseaza faina cu cele doua maini astfel incat surplusul de faina sa cada inapoi in farfurie, dupa aceasta operatiune se da prin oul batut si mai apoi prin pesmet, dar cand se pune in tava cu pesmet se acopera carnea in intregime cu pesmet si se preseaza bine cu palma dupa care se intoarce carnea pe cealalta parte si se procedeaza la fel pana cand carnea este acoperita cu pesmet si se intareste putin. Se pune intr-o alta farfurie si procedam la fel cu toate bucatile de carne. Se pune uleiul la incins se pun pe rand la prajit. Fiind dimensiunea cam mare eu am prajit cate un șnitel si a durat cam mult acest lucru. Se lasa sa se rumeneasca bine si pe o parte si pe cealalta se scot pe hartie prosop ca sa absoarba surplusul de ulei.

Se pot sevi cu garnituri diverse. Este foarte gustos si in acelas timp satios.

Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Snițele vieneze" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Snitele vieneze

Postat de Valclaudia

Snitele vieneze

Pulpa de porc se feliaza in bucati de 1cm grosime. Punem folie alimentara pe un tocator mare din lemn, asezam feliile de carne, acoperim cu folie alimentara si batem bucatile de carne cu...

Citeste continuarea

Șnițele vieneze cu susan

Postat de alexa_elena

Șnițele vieneze cu susan

Mai intai feliem carnea, apoi o condimentam cu sare si piper si o batem cu ciocanul special. Dupa ce am batut toate snitelele le dam prin faina, presam faina pentru a cadea in farfurie surplusul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.06.2012, 21:04
imi plac snitelele!
la 21.06.2012, 21:14
Iau si eu unu!
la 21.06.2012, 21:21
elena multumesc
la 21.06.2012, 21:21
multumesc rocsi
la 21.06.2012, 22:05

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking