Snitel de vitel cu cartofi taranesti

Postat de timea in Vita
2 Aug 2013 | 7319 vizualizari
Snitel de vitel cu cartofi taranesti

O mancare comuna, dar si foarte buna si probabil cam pe gustul tuturor.

Ingrediente

  • 1/2 kg carne de vitel
  • sare si piper
  • 2 oua
  • 4 linguri lapte
  • 3 linguri faina
  • ulei pentru prajit
  • Pentru cartofi:
  • 8 cartofi potriviti
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 ceapa rosie
  • 1/2 ardei rosu
  • sare si piper 1 lingurita boia de ardei dulce
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Carnea o feliem si o batem cu batatorul de carne.

Saram si piperam fiecare felie de carne. Asezam feliile de carne pe o farfurie pe care o acoperim cu folie alimentara si o punem la frigider minim 2 ore. (se poate si de seara pana dimineata)

Intr-un bol batem ouale impreuna cu laptele si amestecam apoi cu faina.

Dam fiecare bucata de carne prin aceasta compozitie si o prajim in ulei incins pe ambele parti.

Scoatem bucatile de carne pe un prosop de hartie pt. a absorbi surplusul de ulei.

Cartofii curatati de coaja, spalati si taiati cubulete ii punem la fiert in apa cu putina sare.

Cand sunt fierti ii strecuram de apa.

Ceapa si ardeiul le taiem felii si le punem la calit  intr-o tigaie cu 2-3 linguri de ulei. Adaugam paprica rosie, amestecam, apoi  turnam cartofii pe care ii saram si piperam dupa gust.

Punem patrunjelul tocat, amestecam si luam de pe foc.

Servim snitelele cu cartofi si salata de cruditati. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Snitel de vitel cu cartofi taranesti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Gulyas de vita la Multicooker

Postat de timea

Gulyas de vita la Multicooker

Punem in vasul aparatului uleiul, ceapa spalata si tocata marunt si carnea taiata cubulete. Selectam meniul Fry, timpul: 15 min si apasam butonul Start. Amestecam de vreo doua ori apoi adaugam...

Citeste continuarea

Friptura de vacuta cu cartofi gratinati

Postat de mihaelar63

Friptura de vacuta cu cartofi gratinati

Carnea de vacuta se lasa bucata intreaga, se sareaza si se pipereaza. Prajiti carnea pe toate partile cate 5 minute in putin unt amestecat cu ulei. Cartofii se coc la cuptor, se curata si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.08.2013, 18:31
Pe gustul meu, desigur. Şi aşa ceva nu pot refuza niciodată. Bine, mai puţin când e post. Foarte bun, foarte frumos, Timi!
la 02.08.2013, 18:32
Foarte bun!
la 02.08.2013, 18:33
ce meniu bun
la 02.08.2013, 18:33
Sigur e pe gustul meu
la 02.08.2013, 18:34
gata am hotarat vin la tine

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking