Snitel de vitel cu ciuperci si dovlecel

Postat de postavaru in Mancaruri cu carne
10 Sep 2011 | 4683 vizualizari
Snitel de vitel cu ciuperci si dovlecel

Dupa cum am mai spus iubesc snitelele de vitel. Sunt foarte bune si imi amintesc de copilarie. Si dupa cum stiti deja, iubesc si ciupercile. Pornind de la aceste doua "iubiri" a rezultat o mancare exact de gustul meu :).

Ingrediente

  • 8 felii carne de vitel
  • 700 g ciuperci proaspete
  • 1 ardei
  • 1 gogosar
  • 1 ceapa
  • 1 lingura bulion
  • patrunjel verde
  • sare, piper
  • boia
  • putina faina
  • cimbru
  • 1 dovlecel micut
  • 3 catei de usturoi
  • ulei

Mod de preparare

Batem carnea cu ciocanul de snitele iar apoi o condimentam cu sare, piper si putina boia. Acoperim si dam la frigider 15-20 de minute.

Intre timp curatam ciupercile si le taiem felii. Daca sunt mici se pot taia sferturi. Curatam ceapa si o taiem marunt iar ardeiul si gogosarul ii taiem bucatele. Punem intr-o tigaie 3 linguri de ulei de masline si 3 linguri de apa. Punem ceapa si o sotam cateva minute. Adaugam apoi ardeiul si gogosarul si mai lasam 2 minute.

Punem ciupercile taiate si lasam sa se inmoaie. Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba 10 minute. Luam capacul si adaugam 1 lingura bulion, sare si cimbru. Lasam sa fiarba pana scade toata zeama. Potrivim de sare si piper si stingem focul. La final adaugam patrunjel verde tocat.

Pregatim apoi snitelele. Trecem bucatile de carne prin faina. Le scuturam usor pentru a elimina excesul de faina iar apoi le prajim pe ambele parti, in ulei.
Scoatem pe o farfurie si le tinem la cald pana in momentul servirii.

Spalam apoi dovlecelul si taiem fasii subtiri cu ajutorul peelerului de legume (cica asa ii spune cutitului pentru curatat legume :D).

Punem intr-o tigaie 2 linguri de ulei de masline si fasiile de dovlecel. Adaugam si usturoiul pisat, sare si pier. Lasam pe foc, amestecand din cand in cand, pana se inmoaie dovlecelul.

Dam de pe foc si servim alaturi de snitel si ciuperci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Snitel de vitel cu ciuperci si dovlecel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (36)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Chiftelute in crusta de cartofi

Postat de caroline

Chiftelute in crusta de cartofi

Curatam cartofii de coaja,ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa rece cu sare . Cand au fiert , ii scurgem bine de apa , ii punem intr-un castron si ii maruntim cu ajutorul unei furculite....

Citeste continuarea

Cartofi frantuzesti cu carnati picanti de Plescoi

Postat de Ksenya

Cartofi frantuzesti cu carnati picanti de Plescoi

Spalam bine cartofii,ii punem la fiert cu putina sare.Dupa ce au fiert ii scurgem de apa si-i lasam la racit,apoi ii curatam de coaja.Separat se fierb 4 oua,celelelte se bat cu smantana  se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.09.2011, 13:45
prima servita
la 10.09.2011, 14:14
arata super
la 10.09.2011, 14:15
super delicios
la 10.09.2011, 15:50
preparat foarte reusit...prezentare de nota zece.felicitari !
la 10.09.2011, 16:24
Ideal pentru un pranz pe caldura asta....Imi place mult cum a iesit si cum ai facut si dovleceii... Delicios

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking