Snitel parizian din piept de pui

Postat de RODIMUR in Pui
19 Mai 2017 | 17874 vizualizari
Snitel parizian din piept de pui

Nu inventăm apa caldă! E doar o rețetă bună pentru un picnic reușit, pentru pus la pachet sau chiar pentru un fel principal, asortat tradițional. Mai întâi de toate aș vrea să precizez că șnițelul este o invenție austriacă și că la origine a fost o fleică de vițel, dar noi, românii facem în special șnițel din pui, pentru că este mai fraged. Trebuie, de asemenea, să precizez că șnițelul parizian este făcut după rețeta: "făină-ou-făină", iar șnițelul vienez are rețeta: "făină-ou-pesmet". În rest, fiecare știe să facă șnițele, dar fiecare are rețeta sa. Iat-o pe a mea: Reteta pentru picnic

Ingrediente

  • 500-600 grame piept de pui dezosat
  • 3 ouă
  • 4-5 linguri de făină albă
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prăjit

Mod de preparare

Se spală pieptul de pui și se lasă să se scurgă de apă într-o strecurătoare.

Din ouă, sare, piper și făină se prepară compoziția pentru șnițele, un aluat ca acela pentru clătite, mixând bine, ca să nu se formeze cocoloașe.

Se șterge pieptul de pui cu un prosop curat și se porționează, după cum îi place fiecăruia. Feliuțele trebuie să nu fie prea subțiri, ci să aibă aproximativ 1 cm. Se bat feliile din piept de pui, dar foarte puțin, ca să nu se desfacă, ci doar ca să se întindă fibra.

Se pune uleiul în tigaie și se încinge, după care se micșorează flacăra de la ochiul de aragaz. Feliile de piept de pui se trec prin compoziția cu ouă, după care se pun la prăjit în tigaia cu ulei încins. Se rumenesc șnițelele pe ambele părți și apoi se scot pe o hârtie absorbantă (șervete de bucătărie).

Se servesc simple, cu salată, cu o garnitură, după plac, sau la pachet, ca sandwich. Partea bună e că acest preparat este gustos atât cald, cât și rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Snitel parizian din piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pui in lapte cu scortisoara

Postat de simona72

Pui in lapte cu scortisoara

Pentru aceasta reteta se foloseste puiul intreg. Eu am avut un pui destul de marisor si cu siguranta ne-ar fi ramas si pentru a doua zi. Pentru ca am vrut sa reduc si timpul de preparare si sa fac...

Citeste continuarea

Ostropel cu carne de pasare

Postat de iri_love

Ostropel cu carne de pasare

Pentru inceput curatam ceapa si ardeiul, apoi le tocam marunt. Le punem intr-o tigaie cu ulei la calit, amestecand incontinuu. Apoi adaugam usturoiul curatat si tocat. Separat rosiile le spalam si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.05.2017, 11:21
la 19.05.2017, 11:27
Rodica, sa stii ca apreciez mult retetele tale!
la 19.05.2017, 11:35
Mulțumesc pentru susținere, Motănel!
la 19.05.2017, 11:35
Mulțumesc mult, Laura!
la 19.05.2017, 12:10
Cat sunt de bune!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking