Snitele de pui cu spanac- spinacini

Postat de mihaelar63 in Mancare copii
25 Iul 2019 | 2061 vizualizari
Snitele de pui cu spanac- spinacini

,,Meniu copii""  Spinacini este o reteta din bucataria italiana. Mi-a placut mult ideea de piept de pui cu spanac, sub forma de snitele. Aceste snitele se pot praji si in ulei, dar am ales eu varianta mai sanatoasa si mai hipocalorica de coacere la cuptor.

Ingrediente

  • 500 gr piept pui fara os si piele
  • 200 gr spanac tocat [congelat]
  • 150 gr pesmet
  • 2 oua
  • 2 linguri ulei
  • 2 cepe verzi
  • 2 catei usturoi
  • 1 lingura patrunjel verde tocat
  • sare
  • piper
  • rosii si rucola pentru servit

Mod de preparare

  1.  Pieptul de pui se taie cubulete si se toaca. Eu am folosit robotul pentru aceasta.
  2. Ceapa verde, usturoiul, patrunjelul se curata, se spala si se toaca grosier.
  3. Mixati si verdeturile cu robotul.
  4. Dezghetati spanacul si-l scurgeti daca are exces de lichid.
  5. Se amesteca carnea de pui, verdeturile, spanacul cu sare, piper si doua linguri de pesmet.
  6. Intr-un bol bateti ouale spuma si sarati usor.
  7. Pregatiti o tava tapetata cu hartie de copt.
  8. Cu mainile umezite formati din compozitia de carne cu spanac mici bile.Turtiti bilele de carne intre palme pentru a avea forma aproximativa a unui snitel.
  9. Snitelele spinacini se dau prin oul batut si apoi prin pesmet.
  10. Am obtinut 10 spinacini peste care am pulverizat ulei de masline.
  11. Se coc snitelele la cuptor timp de aproximativ 10 minute pana incep sa se rumeneasca.
  12. Atentie nu le lasati prea mult sa nu fie prea uscate.
  13. Serviti spinacini insotite de garnitura preferata sau de salata de cruditati preferata.

            Pofta mare !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Snitele de pui cu spanac- spinacini" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv budinca de dovlecei cu branza și ardei

Postat de oanapl

Aperitiv budinca de dovlecei cu branza și ardei

Dovleceii îi razi pe răzătoarea cu ochiuri mici, apoi îi scurgi foarte bine. Mixezi ouăle cu sare, apoi adaugi brânza și o mărunțești cu un mixer vertical, apoi adaugi...

Citeste continuarea

Reteta de tarta cu branza si oua de prepelita

Postat de oanapl

Reteta de tarta cu branza si oua de prepelita

Acesta este modul de preparare pentru Reteta de tarta cu branza si oua de prepelita: Pentru aluat, se amestecă toată făina cu untul și sarea până se obține un aluat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.07.2019, 10:46
la 25.07.2019, 11:02
la 25.07.2019, 11:04
Bune... Pe placul meu!
la 25.07.2019, 14:16
bun snitel
la 25.07.2019, 14:53

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking