Snitele din file de piept de pui la cuptor, cu cus-cus

Postat de RODIMUR in Pui
21 Iun 2020 | 3624 vizualizari
Snitele din file de piept de pui la cuptor, cu cus-cus

Șnițelele (mai ales din piept de pui) sunt foarte gustoase, dar dacă se pot prepara la cuptor, dietetic și fără  prea multă grăsime este și mai bine. Asta am încercat și eu săptămâna trecută și de vreme ce șnițelele nu erau prăjite în ulei, am putut să le asociez o garnitură de cus-cus, cu unt. A ieșit un deliciu care merită repetat oricât de des. Pentru acest preparat am avut 3 bucăți de piept de pui, iar după ce le-am subțiat și le-am tăiat file, au mai rămas câteva bucățele de carne din care am făcut chifteluțe.

Ingrediente

  • Pentru șnițele:
  • piept de pui (3 bucăți)
  • 100 grame de pesmet
  • 100 grame de cașcaval
  • 1 linguriță de sare extrafină
  • 1 linguriță de piper măcinat
  • 3-4 linguri de ulei de măsline
  • hârtie de copt
  • Pentru garnitură:
  • 200 grame de cus-cus
  • sare extrafină
  • 100 grame de unt
  • Pentru decor:
  • 1/2 legătură de frunze de pătrunjel tocat

Mod de preparare

Pieptul de pui se spală, se fasonează și se subțiază puțin, pentru a avea șase bucăți de file.

Cașcavalul se răzuiește pe răzătoarea fină.

Într-o farfurie se amestecă bine: pesmetul, sarea, piperul și cașcavalul răzuit.

Se ia fiecare bucată de file, se dă prin amestecul de pesmet, cașcaval și condimente, pe ambele fețe. Se presează puțin, pentru ca ”învelișul” pieptului de pui să fie destul de gros.

Se ia o bucată de hârtie de copt, se pune pe mijlocul ei puțin amestec de pesmet cu cașcaval, iar deasupra se pune fileul din piept de pui, tăvălit anterior prin același amestec. Se stropește fileul de piept de pui cu ulei de măsline, după care se sigilează/împachetează în hârtia de copt.

Se procedează la fel cu celelalte bucăți de file și când sunt toate împachetate, se pun într-o tavă prevăzută cu hârtie de aluminiu.

Se dă tava la cuptor, la foc mediu, pentru 20-25 de minute, după care se scoate, se întorc pachețelele pe partea cealaltă și se mai lasă în cuptor încă 20 de minute.

Între timp se fierbe cus-cusul în apă cu sare timp de 7 minute, se strecoară, se pune pe un platou și se stropește cu unt topit.

După timpul recomandat, se scoate tava din cuptor, se desfac pachețelele și șnițelele se depun pe un platou, sau direct în farfurii, alături de garnitura de cus-cus cu unt. Se presară pătrunjel tocat pregătit în prealabil și se servește imediat, fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Snitele din file de piept de pui la cuptor, cu cus-cus" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Retete similare

Aripioare de pui la gratar

Postat de sufletista

Aripioare de pui la gratar

Intr-un bol, adaugam sosul de soia, uleiul de masline, ghimbirul, usturoiul trecut prin presa, zaharul,piperul, boia de ardei dupa gust, busuiocul, vinul si amestecam bine. Trecem fiecare...

Citeste continuarea

Musaca cu vinete coapte si piept de pui

Postat de Dya

Musaca cu vinete coapte si piept de pui

Tocam ceapa si ardeiul gras, le asezam intr-un vas impreuna cu uleiul si le calim la foc potrivit pana cepa devine translucida. Adaugam carnea tocata de pui si amestecam pana la incorporarea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.06.2020, 07:37
Mulțumesc frumos, VI!
la 21.06.2020, 08:03
Delicioase!
la 21.06.2020, 08:20
Mulțumesc frumos, Katty!
la 21.06.2020, 08:50
la 21.06.2020, 09:58

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking