Pieptul de pui se spală, se fasonează și se subțiază puțin, pentru a avea șase bucăți de file.
Cașcavalul se răzuiește pe răzătoarea fină.
Într-o farfurie se amestecă bine: pesmetul, sarea, piperul și cașcavalul răzuit.
Se ia fiecare bucată de file, se dă prin amestecul de pesmet, cașcaval și condimente, pe ambele fețe. Se presează puțin, pentru ca ”învelișul” pieptului de pui să fie destul de gros.
Se ia o bucată de hârtie de copt, se pune pe mijlocul ei puțin amestec de pesmet cu cașcaval, iar deasupra se pune fileul din piept de pui, tăvălit anterior prin același amestec. Se stropește fileul de piept de pui cu ulei de măsline, după care se sigilează/împachetează în hârtia de copt.
Se procedează la fel cu celelalte bucăți de file și când sunt toate împachetate, se pun într-o tavă prevăzută cu hârtie de aluminiu.
Se dă tava la cuptor, la foc mediu, pentru 20-25 de minute, după care se scoate, se întorc pachețelele pe partea cealaltă și se mai lasă în cuptor încă 20 de minute.
Între timp se fierbe cus-cusul în apă cu sare timp de 7 minute, se strecoară, se pune pe un platou și se stropește cu unt topit.
După timpul recomandat, se scoate tava din cuptor, se desfac pachețelele și șnițelele se depun pe un platou, sau direct în farfurii, alături de garnitura de cus-cus cu unt. Se presară pătrunjel tocat pregătit în prealabil și se servește imediat, fierbinte.