Cum se prepara Snitele din soia reteta simpla si delicioasa de post
Intr-o oala punem apa cu sare, piper si ierburile de Provence.
Punem oala pe foc si cand apa clocoteste, dam drumul la soia.
Lasam sa fiarba cam 25-30 de minute.
Dupa acest timp le scurgem de apa si le lasam sa se racoreasca.
Cand sunt usor caldute, luam fiecare bucata in parte si o stoarcem intre maini.
Intr-un bol punem apa minerala.
Turnam faina in ploaie si amestecam cu telul, pana obtinem un aluat ceva mai gros ca cel de clatite.
Adaugam mustarul, sare, piper si boiaua dulce.
Mararul verde il tocam marunt si il incorporam in compozitia cu faina.
Intr-o tigaie incingem ulei.
Trecem snitele bine prin aluat, le punem la prajit.
Le rumenim la foc potrivit, pe ambele parti, apoi le scoatem pe un platou, pe servetele de bucatarie.
Le serviti calde cu mustar, cu o salata de rosii sau cu o salata de sfecla rosie asa cum am facut noi.
Pofta buna! Recomandam si sarmale de post.