Ingrediente
- frunze de varza proaspata - 0.5 kg
- 3 oua
- 1 lingura de suc de lamaie
- 0.5 pahar de faina
- ulei pt prajire
Implutura:
- branza de vaci, scursa bine - 300 gr.
- un ou
- marar proaspat
- sare
sau
- 2 oua fierte
- 150 grame de cascaval ras prin razatoare
- un ou crud
- marar -optional
- piper negru macinat
Mod de preparare
Se pregateste varza dupa 2 metode :
1. se aleg frunze de varza intregi ,mai moi , mai subtiri ,
se pun intr-un saculet de polietilena si se pun la congelator sa inghete. Dupa ce se dezgheta frunzele ele devin foarte moi si se poate lucra si infasura cu ele fara nici o problema. Daca e nevoie, inlaturati vitele mai groase.
2. Se fierbe 1 litru de apa cu o lingura de lamaie si putina sare. Se stinge focul. Se toarna peste frunzele pregatite dinainte si se oparesc putin frunzele. , ca sa devina mai moi. Se procedeaza la fel cum se pregatesc frunzele pentru sarmalute.
Se prepara umplutura: In primul caz se amesteca branza de vaci cu oul , sarea si mararul spalat si taiat.
in al doilea caz, ouale fierte se amesteca cu cascavalul ras, oul crud, piper negru maruntit si un ou crud. Optional puteti folosi verdeata.
Prepararea snitelelor:
Frunzele moi se desfac, si se repartizeaza un strat foarte subtire de umplutura pe 2/3 din suprafata frunzei. Se infasoara in forma de conus. Se procedeaza la fel cu toate frunzele si umplutura. Dupa aceea snitzele primite se tavalesc prin faina , odata, a doua oara, si pe urma se tavalesc in ouale batute . Se prajesc pe o parte si alta in uleiul incins bine, timp de 3-5 minute. Se servesc la masa calde sau reci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Snitzel din varza proaspata cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (12)
|