Socata reteta bunicii diferita

Postat de MotanLaOale in Bauturi
10 Iun 2014 | 7047 vizualizari
Socata reteta bunicii diferita

Socata reteta bunicii Mi-a venit ideea cand faceam socata si cautand in frigider lamaile am dat peste doua portocale. Am zis de ce nu! A iesit foarte buna!

Ingrediente

  • Socata reteta bunicii
  • 5 litri apa
  • 500g zahar
  • 5-6 flori de soc
  • 2 portocale
  • 1/2 lamaie
  • 3 linguri otet

Mod de preparare

Socata reteta bunicii

Se topeste zaharul in putina  apa calda si se toarna intr-un borcan de 5 litri.

Se completeaza cu apa rece pana la trei sferturi din borcan.

Se stoarce jumatatea de lamaie si zeama se toarna in borcan.

Se stoarce o portocala si zeama se pune in borcan.

Se taie cuburi cealalta portocala cu coaje cu tot si se pune in borcan.

Se pun florile de soc nespalate ca sa nu se piarda polenul.

Se toarna otetul si se completeaza cu apa pana la 5 litri.

Se amesteca bine si se acopera cu o farfuriuta sau cu folie.

Se tine in loc cald 48 de ore, amestecand din cand in cand in borcan.

Dupa doua zile se strecoara, se pune in sticle si se pune la rece.

Este naturala si este foarte buna, cu gust usor de portocala!

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Socata reteta bunicii diferita" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Smoothie cu Caise si Banane

Postat de Adi_Caradeanu

Smoothie cu Caise si Banane

Scoateti samburii din caise si decojiti banana. Introduceti ingredientele in blender si mixati timp de 45 - 60 secunde. Turnati sucul in pahar si decorati cu putin zahar...

Citeste continuarea

Lapte de ovaz

Postat de katty

Lapte de ovaz

Cantarim fulgii de ovaz si ii punem intr-un castron. Ii acoperim cu apa rece si ii lasam la inmuiat jumatate de ora, dupa care scurgem apa si ii mai clatim putin. Ii punem intr-un blender si punem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.06.2014, 16:57
la 10.06.2014, 16:57
ce bine arata!!!!ce sete mi s-a facut!!
la 10.06.2014, 16:59
racoritoare
la 10.06.2014, 17:00
la 10.06.2014, 17:18

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking