Sofficini

Postat de simona72 in Aperitive / Garnituri
14 Feb 2013 | 6788 vizualizari
Sofficini

Un mic dejun plin de dragoste...

Ingrediente

  • 250 gr faina
  • 250 ml lapte
  • 2 lingurite unt
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare 3
  • albusuri sau 2 oua
  • pesmet
  • cascaval
  • bacon si muschiulet de porc afumat

Mod de preparare

Se face un aluat: laptele se pune pe foc impreuna cu untul, uleiul si sarea. In momentul in care incepe sa fiarba luam craticoara de pe foc si adaugam faina. Mestecam bine atit cit ne permite si cit putem, rasturnam aluatul pe masa, il lasam putin sa se raceasca, apoi incepem sa-l framintam pina toate ingredientele s-au incorporat.(nu dureaza mult)

Invelim aluatul in folie alimentara si-l lasam sa se raceasca in bucatarie si NU la rece.

Dupa ce s-a racit il intindem intr-o foaie cit putem noi de subtire si-l taiem cu o forma rotunda (eu m-am folosit de forma mea de raviolii cu care fac placinte). Punem in mijlocul cerculetelor cascaval ras si cubulete de bacon si muschiulet.

Le pliem si le inchidem apasind usor marginile, daca nu aveti o forma de care sa va ajutati. Le dam prin albus de ou batut spuma sau ou intreg, apoi prin pesmet si le dam la prajit in ulei incins pina devin aurii.

Noi le-am servit cu salata la micul dejun.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sofficini" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sofficini

Postat de postavaru

Sofficini

Punem pe foc laptele cu untul si sarea iar cand incepe sa fiarba adaugam toata faina si amestecam energic pana se ia de pe cratita. Rasturnam pe masa de lucru si lasam sa se racoreasca putin...

Citeste continuarea

Sofficini

Postat de lilik

Sofficini

punem laptele cu untul si sarea intr-o craticioara pe foc,iar cand incepe sa fiarba dam deoparte si adaugam faina cernuta. Amestecam bine, iar cand s-a racorit il framantam putin sa obtinem un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.02.2013, 11:26
apetisante, ce pofta mi-ai facut!
bagam la seif cred ca merg si la cuptor, nu?
la 14.02.2013, 11:34
la 14.02.2013, 11:55
ce interesant
la 14.02.2013, 12:19
SUper bune!
la 14.02.2013, 12:27
Ma bucur ca v-au placut, Laura eu cred ca merg si la cuptor, dupa ce le-am mincat m-am gindit ca trebuia sa le fi bagat la cuptor, mai putina munca si fara ulei...

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking