Somn la cuptor cu garnitura de spaghetti in sos alla diavola

Postat de medioto59 in Peste
29 Noi 2010 | 10113 vizualizari
Somn la cuptor cu garnitura de spaghetti in sos alla diavola

Sosul a fost inspiratie Boss......cu mici modificari, adica ce aveam prin casa.

Ingrediente

  • 2 buc file de somn
  • sare,piper
  • boia de ardei dulce
  • o mana de spaghetti(eu am folosit integrale)
  • ulei de masline
  • patrunjel verde
  • Pentru sos:
  • ulei de masline
  • 200 ml suc de tomate
  • 5 catei de usturoi zdrobiti
  • 1 ardei iute
  • 1 ceapa
  • 2 linguri de mustar
  • 100 ml vin rose
  • 1/2 lg zahar
  • ierburi de Provence
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Fileurile de somn se spala, se lasa la scurs si apoi se condimenteaza cu sare, piper  boia de ardei si ierburi de Provence..Se pun pe gratarul unei tavi in care am pus o cana cu apa si se dau la cuptor.Tinem pana cand fileurile sunt bine facute si rumene.

Separat intr-o oala cu apa in care am pus un strop de sare fierbem spaghetele conform instructiunilor de pe ambalaj.Cand sunt gata fierte scurgem de apa si clatim cu apa rece.Adaugam o lingura de ulei de masline, putina sare si putin patrunjel verde si amestecam.

Pentru sos:

Ceapa taiata marunt , usturoiul taiat feliute si ardeiul iute curatat de seminte si taiat fasii mici se calesc in uleiul de masline.Adaugam mustarul si stingem cu vin.Adaugam sucul de tomate si lasam  la foc portivit sub capac pana ce sosul scade.La final adaugam ierburile de Provence, zaharul si condimentam cu sare si piper dupa gust.Asezonam cu patrunjel verde.

Servim somnul alaturi de spaghetele stropite din belsug cu sos cald.

Un deliciu.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Somn la cuptor cu garnitura de spaghetti in sos alla diavola" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (67)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Avat cu unt si lamaie

Postat de mihaelar63

Avat cu unt si lamaie

 Avatul se curata, se spala si se portioneaza. Pestele se pune intr-o tava non-aderenta si se maseaza cu ulei de masline zeama de la o lamaie, condimentele date si se sareaza....

Citeste continuarea

Ciorba de somn la ceaun

Postat de panacris

Ciorba de somn la ceaun

Peștele se eviscerează, se curăță și se porționează. Legumele se curăță și se toacă grosier. Ceaunul se încinge, se adaugă uleiul, legumele tocate cca. 1000 ml apă și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.11.2010, 20:16
ai un talent desavarsit in ceea ce prepari dar mancarurile cu peste iti iese de minune..se vede k ai in casa un pescar
la 29.11.2010, 20:18
imi place arata super merita lasate furcile
la 29.11.2010, 20:18
Medi,iar ai facut ceva minunatii iti las furcile si pupicii aferenti
la 29.11.2010, 20:22
la 29.11.2010, 20:24
o bucatica de gust numai vreau

Vezi toate comentariile (67)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking