Ingrediente
- somon proaspăt cu piele cca. 200 g,
- sare iodata,
- piper proaspăt măcinat,
- rozmarin,
- ulei de măsline,
- mix de legume chinezești Bonduelle cca. 300 g,
- ceapă galbenă 1 bucată,
- usturoi 2-3,
- roșii bucățele în sos 3-4 linguri,
- eros pista (rețeta aici http://www.bucataras.ro/retete/eros-pista-35830.html) 1 linguriță.
Mod de preparare
Somonul se condimetează și se lasă la rece cca. 10 minute.
Între timp se curăță ceapa, se toacă mărunt și se călește în puțin ulei, cca.5 minute la foc rapid, apoi se adaugă mix-ul de legume chinezești Bonduelle (vlăstari de fasole mungo, morcovi, ardei gras roşu, praz, ciuperci negre, vlăstari de bambus) și se căelsc cca.10 minute la foc iute. La final se adaugă cubulețe de roșii cca.3 linguri, 1 linguriță de sos picant, lăsându-se la foc cca 5 minute. După ce s-a oprit călirea se adaugă și usturoiul tocat mărunt.
Somonul se prăjește pe ambele părți, eu am folosit tigaia Doubleta, cca. 10 minute. Peste peștele prăjit se adaugă legumele, se închide capacul și se lasă la înăbușit cca. 5 minute.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu legume chinezești" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (25)
|