Somon cu legume chinezești

Postat de panacris in Somon
3 Mar 2013 | 5090 vizualizari
Somon cu legume chinezești

Am plecat de la saramura de somon a lui RuxyRux și am ajuns aici! Super delicioșenie vorba lui Medi!

Ingrediente

  • somon proaspăt cu piele cca. 200 g,
  • sare iodata,
  • piper proaspăt măcinat,
  • rozmarin,
  • ulei de măsline,
  • mix de legume chinezești Bonduelle cca. 300 g,
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • usturoi 2-3,
  • roșii bucățele în sos 3-4 linguri,
  • eros pista (rețeta aici http://www.bucataras.ro/retete/eros-pista-35830.html) 1 linguriță.

Mod de preparare

Somonul se condimetează și se lasă la rece cca. 10 minute.

Între timp se curăță ceapa, se toacă mărunt și se călește în puțin ulei, cca.5 minute la foc rapid, apoi se adaugă mix-ul de legume chinezești Bonduelle (vlăstari de fasole mungo, morcovi, ardei gras roşu, praz, ciuperci negre, vlăstari de bambus) și se căelsc cca.10 minute la foc iute. La final se adaugă cubulețe de roșii cca.3 linguri, 1 linguriță de sos picant, lăsându-se la foc cca 5 minute. După ce s-a oprit călirea se adaugă și usturoiul tocat mărunt.

Somonul se prăjește pe ambele părți, eu am folosit tigaia Doubleta, cca. 10 minute. Peste peștele prăjit se adaugă legumele, se închide capacul și se lasă la înăbușit cca. 5 minute.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu legume chinezești" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Pachetele de primavara cu sos de chilli

Postat de RuxyRux

Pachetele de primavara cu sos de chilli

Se toaca marunt varza, se rade morcovul. Ceapa , usturoiul si ghimbirul se dau si ele pe razatoare sau se taie marunt. Dovlecelul se taie pe lung fasii cu cutitul de legume si apoi se taie marunt,...

Citeste continuarea

Taietei chinezesti cu legume si somon

Postat de Sylvia

Taietei chinezesti cu legume si somon

Intr-un wok nu foarte mare puneti ulei de masline si apoi adaugati fasolea verde taiata bucatele si morcovul ( eu  l-am facut aschii ) si lasati pret de 3-4 minute la foc mic....

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.03.2013, 18:08
yamiii...bunatate ce ai tu aici...somonul este pestele meu preferat....felicitari
la 03.03.2013, 18:09
O bunatate, delicios meniu!
la 03.03.2013, 18:10
Fain arata!
la 03.03.2013, 18:12
arata bestial!
la 03.03.2013, 18:15
wow...

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking