Ingrediente
- 600 g de file de somon cu tot cu piele (fara oase)
- 50 g de zahar
- 60 g de sare marina grunjoasa
- 1 lingura piper alb
- 1 lingura buna de miere
- 1 legatura de marar proaspat
- piper 4 parfumuri
Mod de preparare
Amestecati sarea, zaharul, piperul alb si mierea.
Puneti folie alimentara pe fundul unei tavi mici, lasand sa depaseasca pentru a inveli somonul apoi complet.
Puneti marar si deasupra somonul cu partea fara piele in sus.
Puneti deasupra compozitia cu sare preparata si acoperiti apoi cu marar.
Inveliti somonul in folia alimentara si puneti peste el greutati (o tava cu borcane pline).
Pastrati-l astfel la frigider timp de 3 zile.
Varsati lichidul lasat in fiecare zi si intorceti-l de 2 ori/zi.
Scoateti somonul din folia alimentara, clatiti-l rapid sub un jet de apa rece si uscati-l cu hartie absorbanta.
Taiati-l in feliute foarte fin,e ca un somon afumat.
Decorati cu marar proaspat si dati un tur de piper 4 parfumuri (proaspat macinat).
Se poate servi simplu la aperitiv sau ca antreu, acompaniat de o salata verde sau in plat principal cu cartofi fierti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Somon gravlax" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
|