Somon în sos de smântânã

Postat de diaconta in Somon
11 Mar 2012 | 6495 vizualizari
Somon în sos de smântânã

Cu siguranta e o reteta pe care cei care ma cunosc ,nu s-ar fi asteptat s-o vada postata de mine.Recunosc însa ca nu am reusit sa manânc,dar a fost apreciata de musafirii chemati în ajutor,asa cum a fost si de nepoata mea care mi-a dat reteta.

Ingrediente

  • O bucata file de somon
  • 200 ml vin alb sec
  • 4 linguri smantana
  • sare,piper
  • pudra de usturoi
  • pudra de ghimbir
  • o crenguta de rozmarin
  • lamâie
  • ulei de masline
  • marar si patrunjel verde  

Mod de preparare

Spalam somonul  apoi il stergem cu un servetel absorbant.Ungem cu ulei de masline si condimentam.

Punem vinul la fiert intr-o cratita.Lasam pana cand scade la jumatate.Adaugam smantana si lasam sa fiarba pana cand sosul de ingroasa.Punem si zeama de lamâie.Apoi adaugam verdeata.

Punem somonul intr-un vas de ceramica si turnam sosul peste el.Punem la cuptor pentru 15-20 de minute.

Se serveste cald.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon în sos de smântânã" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (36)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Bors cu perisoare de somon

Postat de privatelaura

Bors cu perisoare de somon

Eu am pus la treaba cookerul de la Philips, m-am obisnuit sa gatesc la el. Curatam si spalam legumele. Pestele il spalam si il curatam de piele si eventuale oase, apoi il tocam rapid la...

Citeste continuarea

Burger cu somon

Postat de simona72

Burger cu somon

Pentru inceput vom posa bucata de peste. Intr-o craticioara punem aproximativ 700 ml apa, sare si cateva boabe de piper. Cand apa aproape da in clocot punem bucata de peste. Oprim focul si lasam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.03.2012, 18:37
Harnicuta foc!!
la 11.03.2012, 18:48
ai gatit ptr o nunta
la 11.03.2012, 19:09
Dia cand ai avut timp sa gatesti toate bunatatile astea, vin si eu la tine la masa, imi place
la 11.03.2012, 19:11
la 11.03.2012, 19:29
bun bun

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking