Somon la gratar cu cartofi zdrobiti

Postat de cristeena20 in Somon
20 Oct 2012 | 7313 vizualizari
Somon la gratar cu cartofi zdrobiti

Foarte simplu si foarte savuros pentru iubitorii de peste.

Ingrediente

  • 2 felii (rondele) de somon proaspat
  • 1/2 kg cartofi mici
  • salata verde, ceapa, otet
  • ulei de masline, sare, 2 linguri de unt, zeama de la 1/2 lamaie

Mod de preparare

- se sareaza somonul si se tine asa cca 1 ora in frigider.

- se spala cartofii si asa cu coaja se introduc in cuptor sa se coaca

- se gateste somonul pe gratar (eu am avut electric sau uneori folosesc tigaia grill) pe ambele parti , dar nu ff tare.

- cartofii deja copti se scot si li se dau cate un pumn sa fie zdrobiti (folositi o manusa de bucatarie sa nu va ardeti. Peste cartofi presarati sare si turnati ulei de masline.

- somonul se serveste cu un sos facut (la microunde) din 2 linguri unt cu zeama de lamaie (se incalzeste sa devina lichid)- stropim cartofii si somonul.

- Facem o salata alaturi (dupa preferinta.- eu am folosit salata verde, ceapa si frunze de coriandru proaspete)

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon la gratar cu cartofi zdrobiti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Somon la cuptor cu 4 garnituri

Postat de Oana

Somon la cuptor cu 4 garnituri

Fiecare bucata de peste va fi coapta separat, in hartie de copt si fiecare va avea cate o garnitura delicioasa! Pentru primul fel folosesc o mana de baby spanac, pe care il pun pe o foaie de...

Citeste continuarea

Somon cu sos aioli in pergament

Postat de RuxyRux

Somon cu sos aioli in pergament

Pentru sosul aioli, am amestecat intr-un bol, maioneza, zeama de lamaie, usturoiul, mararul si sarea. Am taiat 3 bucati de hartie pergament, m-am asigurat ca este loc sa pot inveli complet...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.10.2012, 15:34
la 20.10.2012, 15:45
delicios:
la 20.10.2012, 16:25
buna mancare
la 20.10.2012, 16:56
bun tare
la 20.10.2012, 21:06
bun

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking