Ingrediente
2 kg ardei Kapia 2 l bulion rosii 1 kg telina 6 cepe 1 capatina usturoi 1 lingurita chimen macinat
- 1 lingurita macinata de-chimen
- curry
- maghiran
- ienibahar
- scortisoara
- oregano
- piper
- 200 gr zahar
- 4 linguri sare neiodata
- 100 ml otet
- cate 2 crengute de
- -salvie
- -busuioc
- -cimbru
- 1 plic conservant
Mod de preparare
Curatat si spalati, kapia , ceapa , telina si usturoiul . Maruntiti totul cu ajutorul robotului.
Bulionul cu legumele maruntite si restul condimentelor + crengutele de salvie , busuioc si cimbru vor fi fierte o ora intro oala incapatoare cu peretii neaderenti .
La sfarsitul fierberii scoateti crengutele de ierburi aromatice , adaugati un praf de conservant , puneti sosul in borcane cu capac infiletabil curate .
Lasati borcanele la loc cald acoperite cu o patura 2 zile .
Am obtinut 12 borcane de 400 gr cu un minunat sos aromat .
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos aromat" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (7)
|