Sos bechamel

Postat de Bucataras in Clasice
23 Mai 2009 | 8739 vizualizari
Sos bechamel

Se serveste la orice friptura ...

Ingrediente

  • 300 ml lapte
  • 1 ceapa taiata in jumatate
  • 1 morcov mic, taiat felii groase
  • 1 frunza de dafin
  • 6 boabe de piper negru
  • citeva tulpini de patunjel
  • 15 gr unt
  • 15 gr faina
  • sare
  • piper negru macinat
  • nucsoara macinata (dupa gust)

Mod de preparare

1. turnati laptele intr-o tigaie mica si adaugati ceapa, morcovul, foaia de dafin, boabele de piper si tulpinile de patrunjel. Lasati pe foc pina aproape da in clocot, apoi luati tigaia si lasati-o deoparte timp de 30 de minute pentru infuzie

2. strecurati amestecul intr-un borcan, pastrind laptele aromat si indepartind ceea ce ramine in sita. Topitul untul intr-o alta tigaie mica, adaugati faina si lasati sa se caleasca aproximativ 1 minut, amestecind. Luati tigaia de pe foc si adaugati treptat laptele aromat, amestecind continuu compozitia

3. Puneti din nou pe foc si lasati sa dea in clocot, amestecind sau batind compozitia pina cind sosul se ingroasa si devine omogen. Lasati sa fiarba la foc mic timp de 2-3 minute, amestecind mereu. Asezonati dupa gust cu sare, piper, putina nucsoara. Serviti fierbinte.

Sfat: pentru a obtine un sos mai gros urmati reteta, dar puneti cite 25 gr de unt si faina

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos bechamel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de lasagna cu carne de curcan, ciuperci si spanac

Postat de oanapl

Reteta de lasagna cu carne de curcan, ciuperci si spanac

Iata cum se prepara reteta de Lasagna cu carne de curcan, ciuperci si spanac Se începe cu sosul alb. Într-un vas se topește untul, se adaugă făina și se amestecă bine...

Citeste continuarea

Paste cu carne de pui si sos bechamel

Postat de mirela0911

Paste cu carne de pui si sos bechamel

Se pun pastele la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Dupa ce au fiert, se strecoara de apa. Se curata ceapa, se spala si se taie marunt. Se pune uleiul la incins intr-o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.09.2009, 21:48
nici acest sos nu e varianta corecta mai bine spune-i sos ala bucataras nici intr-un caz bechamel induci oameni in eroare cu morcov ,patrunjel.....si restul informeaza-te mai bine
la 16.09.2009, 22:18
si am investit 1 mil in cartea atsa de sosuri
la 16.09.2009, 22:34
da cum se face sosul asta? nu prea le am eu cu sosurile(ingrasa ) dar din cate stiu cu lapte, faina si unt, cam atata, cred ca radacinile alea ii mai dau numai putin gust aroma acolo nu are ce sa strice ma gandesc
la 22.09.2009, 21:18
da ai dreptate se face doar cu unt, lapte si faina reteta originala italiana se pare ca pana a ajuns la noi a mai cules cate ceva pe drum si intradevar ingrasa lapte ,unt si se foloseste mult la paste mai ales la cele in cuptor cum ar fi lasagne ,cannoli etc bucataras eu care credeam ca sunt retetele tale originae acum stim ca de fapt sunt din cartea de bucate
la 07.02.2013, 13:56

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking