Sos caramel

Postat de soryna1981 in Dulciuri
21 Ian 2012 | 4959 vizualizari
Sos caramel

Un sos bun, dulce si potrivit pentru topping la inghetata, pancakes, etc

Ingrediente

  • Se poate folosi un pahar/cana normala pentru masuratoare:
  • 1/2 pahar/cana frisca lichida 
  • 1 pahar/ cana intreaga zahar tos
  • 30 gr unt/ margarina la pachet

Mod de preparare

Se pune frisca lichida intr-un ibric si se incalzeste, dar sa nu ajunga la stadiul de fierbere, deoarece se strica, cand incepe sa faca bule se ia de pe foc.

Separat se pune zaharul intr-o craticioara la foc mic si se amesteca continuu cu o spatula/ lingura lemn pana la dizolvarea zaharului in totalitate si ajunge lichid si de culoarea caramelului,dar sa nu lasati mai mult pe foc, deoarece riscati sa-l ardeti si apoi are un gust amar nu ca cel de caramel. Dupa topirea zaharului se stinge focul, se pune untul/ margarina se amesteca in continuare, incepe sa se  ingroase, dar amestecati in continuare deoarece se desface, dupa incorporarea totala se poate pune si frisca lichida, sa mai fie calda, se amesteca pana se incorporeaza foarte bine si aceasta. Se lasa la racit, amestecandu-se la interval de 2-3 minute pana la racirea completa.

Se poate servi imediat dupa ce este facut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos caramel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de tort cu cafea, caramel si straciatella

Postat de momo121

Reteta de tort cu cafea, caramel si straciatella

Iata cum se prepara  Reteta de tort cu cafea, caramel si straciatella: Pentru blatul de vanilie:             Separam ouale, albusurile le batem...

Citeste continuarea

Desert tarta cu mascarpone si pere in sos caramel

Postat de mirela0911

Desert tarta cu mascarpone si pere in sos caramel

Aluat:  Se separa ouale. Se mixeaza albusurile cu praful de sare, se adauga pe rand zaharul si se mixeaza bine dupa fiecare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul. Se toarna emulsia peste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.01.2012, 10:39
delicios
la 22.01.2012, 11:03
grozav, ador caramelul
la 22.01.2012, 11:20
Trebuie sa fie tare bun
la 22.01.2012, 11:27
bun
la 22.01.2012, 11:36
Sa stiti ca e prima oara cand l-am facut si chiar am fost multumiti, este bun

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking