Ingrediente
- 15 gr unt
- 15 gr faina
- 300 ml lapte
- 1 lingurita mustar de Dijon
- 55 gr brinza Cedar rasa fin
- sare
- piper negru macinat
Mod de preparare
1. Topiti untul intr-o tigaie mica, adaugati faina amestecind bine si lasati sa fiarba 1 minut, amestecind continuu. Luati tigaia de pe foc si adaugati treptat laptele, amestecind sau batind bine
2. Puneti din nou pe foc si lasati sa dea in clocot incet, amestecind pina cind sosul se ingroasa si se omogenizeaza. Lasati sa fiarba incet timp de 2-3 minute amestecind continuu
3. Luati tigaia de pe foc si adaugati mustarul, apoi brinza, amestecind pina cind untul se topeste. Dupa gust, sare si piper.
Tips: se serveste fierbinte
Sugestie: Serviti alaturi de peste pane, fript sau la cuptor, ori cu conopida/broccoli fierte
(timp de fierbere 10 minute / timp de preparare 5 min / 4 portii aproximativ 300 ml)
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de brinza (Mornay)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (2)
|