Oua in cuib de piure cu sos mornay

Postat de MIUTA in Aperitive / Garnituri
11 Oct 2011 | 4517 vizualizari
Oua in cuib de piure cu sos mornay

Ingrediente

  • cartofi
  • unt
  • lapte
  • cascaval
  • oua
  • smantana
  • unt 
  • sare
  • o lingurita pasta de ardei
  • piper
  • 40 g parmezan ras

Mod de preparare

Nu am trecut cantitati deoarece se pregateste in functie de cate persoane vor servii masa.

Se pun cartofii la fiert in apa cu sare.

Cand sunt fierti se prepara din ei un piure cu unt,lapte si smantana.

Piureul nu trebuie sa fie subtire ci mai gros.

Se unge un vas de yena cu unt.

Se pune piureul in vas iar cu o lingura se fac cuiburi in piure iar in fiecare cuib se sparge un ou.

Se pune putina sare pe fiecare ou si se rade cascaval din belsug peste piure si oua.

Se da la cuptor pana se rumeneste bine.

Intre timp ne ocupam de sos.

100 g de smantana se amesteca cu 2 galbenusuri pana se omogenizeaza.

Intr-un vas se prepara un sos bechamel.Se topeste 50 g unt,se adauga o lingura cu varf de faina si amestecam cca un minut.Adaugam laptele incet,incet amestecand continu cu un tel.Adaugam lapte pana se subtiaza sosul destul de mult.

Adaugam smantana amestecata cu galbenusurile si lasam sa fiarba.Adaugam o lingurita mica cu pasta de ardei si lasam la fiert amestecand continu.

Se ia vasul de pe foc si se adauga parmezan ras,sare,piper.

Sosul poate fi folosit la preparate (care urmeaza a fi gratinate)din legume,paste fainoase,oua.

Se scoate din cuptor piureul cu ouale.

Se portioneaza in farfurii iar deasupra se pune sos.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua in cuib de piure cu sos mornay" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Aperitiv placinta zbuciumata la tigaie

Postat de Constelatialeu

Aperitiv placinta zbuciumata la tigaie

In primul rand am pus in ea cam ce-mi place mie, n-am respectat reteta 100%, eu nu le am cu busuiocul, unii, nu dau nume, nu mananca verdeturi, asa ca m-am rezumat la sare si piper. Mai intai...

Citeste continuarea

Aperitiv chiftelute cu ton

Postat de gaby_d

Aperitiv chiftelute cu ton

Mod de preparare Chiftelute cu ton Da prin masina de tocat, pe rand, ceapa curatata, cartoful spalat si curatat, sunca si patrunjelul. Pune-le pe toate intr-un bol. Scurge bine tonul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.10.2011, 22:17
oooooooo ce e aici
la 11.10.2011, 22:20
la 11.10.2011, 22:32
deci le-ai ascuns in ...cuib ce-mi place
la 11.10.2011, 22:42
no, de sosu' asta n-am mai auzit! super!
la 11.10.2011, 23:14
nici eu dar sigur e bun

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking