Sos de rosii cu piept de pui si busuioc

Postat de gaby_d in Pui
17 Iul 2011 | 4489 vizualizari
Sos de rosii cu piept de pui si busuioc

Ingrediente

  • un piept de pui
  • 2 cani suc rosii
  • 100 ml apa
  • 5 rosii
  • sare
  • piper
  • 100 ml vin alb
  • 2-3 catei usturoi
  • busuioc proaspat
  • o lingurita/doua zahar
  • ulei de masline (merge si de floarea soarelui)

Mod de preparare

Simplu si bun, l-am preparat very happy ca am si io busuioc proaspat :)).

Rosiile se toaca (nu marunt). Se incinge ulei intr-o cratita. Se pun rosiile si se calesc 2-3 minute. Se stinge cu sucul de rosii. Se adauga usturoiul taiat feliute si apa si se lasa sa fiarba la foc mic.

Separat se taie cubulete pieptul de pui. Se incinge ulei intr-o tigaie, se pun bucatile de carne si se calesc usor pe toate partile. Se adauga carnea peste rosii, apoi vinul, zaharul, putina sare si busuioc tocat (dupa gust). Se pune capac si se lasa sa fiarba la foc mic timp de 35-40 minute. La final gustam si mai potrivim gustul de sare si piper. Sosul trebuie sa fie scazut, grosut.

Servim cu orez, piure, paste sau mamaliguta, cu sau fara branza rasa deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de rosii cu piept de pui si busuioc" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de salata de pui cu mango

Postat de cristeena20

Reteta de salata de pui cu mango

Iata cum se prepara Reteta de salata de pui cu mango Feliile de piept de pui de condimenteaza cu sare, piper, praf de usturoi si curry; stropim cu putin ulei de masline si lasam acoperite...

Citeste continuarea

Piept de pui cu legume si sos de rosii

Postat de oanapl

Piept de pui cu legume si sos de rosii

Pieptul de pui tăiat cubulețe se prăjește pe toate părțile în uleiul de măsline încins. Se spală și se curăță legumele.Se taie pe rând legumele: ceapa se taie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.07.2011, 23:45
mmmm, prima isi cere drepturile, Gaby!
imi place titlul, ordinea in care le-ai pus vreau mai muuult sos de rosiiiiii si cateva bucatele de puishor fara paste ca sa siiimt mai bine gustul asta divin
la 17.07.2011, 23:48
la 18.07.2011, 00:23
fff bun!
eu servesc cu paste
la 18.07.2011, 06:54
grozav
la 18.07.2011, 07:24
foarte bune

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking