Ingrediente
- un piept de pui
- 2 cani suc rosii
- 100 ml apa
- 5 rosii
- sare
- piper
- 100 ml vin alb
- 2-3 catei usturoi
- busuioc proaspat
- o lingurita/doua zahar
- ulei de masline (merge si de floarea soarelui)
Mod de preparare
Simplu si bun, l-am preparat very happy ca am si io busuioc proaspat :)).
Rosiile se toaca (nu marunt). Se incinge ulei intr-o cratita. Se pun rosiile si se calesc 2-3 minute. Se stinge cu sucul de rosii. Se adauga usturoiul taiat feliute si apa si se lasa sa fiarba la foc mic.
Separat se taie cubulete pieptul de pui. Se incinge ulei intr-o tigaie, se pun bucatile de carne si se calesc usor pe toate partile. Se adauga carnea peste rosii, apoi vinul, zaharul, putina sare si busuioc tocat (dupa gust). Se pune capac si se lasa sa fiarba la foc mic timp de 35-40 minute. La final gustam si mai potrivim gustul de sare si piper. Sosul trebuie sa fie scazut, grosut.
Servim cu orez, piure, paste sau mamaliguta, cu sau fara branza rasa deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de rosii cu piept de pui si busuioc" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|