Ingrediente
- 300 g zmeură (proaspătă sau congelată)
- 150 g zahăr din care punem deoparte 2 linguri
- 1 ceaşcă de apă (circa 100 ml)
- 1 plic Gelfix care conţine pectină
Mod de preparare
Am pus zmeura în blender, cu apa şi am amestecat bine (foto 1).
Am transferat conţinutul blenderului într-o crăticioară, pe care am pus-o pe foc şi, când a început să fiarbă, am adăugat cele 150 g de zahăr (mai puţin cele 2 linguri) şi am lăsat pe foc timp de 15-20 minute (foto 2).
Când sosul a început să se lege (foto 3), am amestecat conţinutul plicului de gelfix cu cele 2 linguri de zahăr şi am încorporat în sos, amestecând continuu.
Am mai lăsat să fiarbă la foc mic, timp de 2-3 minute şi, când sosul a căpătat consistenţa dorită (foto 4), am luat vasul de pe foc.
L-am pus imediat în borcane pe care le-am închis ermetic.
După ce se răceşte, îl putem consuma cu mare angajament :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de zmeură homemade" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|