Pizza homemade

Postat de mikidaniro in Pizza
25 Mar 2012 | 4250 vizualizari
Pizza homemade

Din aceste ingrediente se pot prepara 3 pizza mari cu diametrul de 35 cm.Toppingul poate fi diversificat in functie de ce va place.

Ingrediente

  • Aluat:
  • 450g faina
  • 225ml apa
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 20g drojdie proaspata
  • Sos:
  • 2 catei de usturoi
  • 1 cutie rosii decojite(400g)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1/4 lingurita piper
  • 1/2 lingurita cimbru
  • 1/2 lingurita rozmarin
  • 1/2 lingurita busuioc
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 100ml apa
  • Topping:
  • 3 cepe mici rosii
  • 1 ardei gras potrivit
  • 300g ciuperci proaspete
  • 15-20 felii de mezel
  • 15-20 masline
  • 10-12 felii de cascaval sau 150g cascaval ras
  • 150g braza tare sau mozzarela
  • 3 oua(optional)

Mod de preparare

Aluat:

Am dizolvat drojdia si zaharul in apa calduta si am adaugat-o in masina de paine,am pus uleiul, faina, sarea si am setat pe programul framantare(la mine dureaza 15 min),apoi am mai lasat cca 15 min in masina sa creasca.Daca nu aveti masina de paine,puneti faina intr-un vas mai mare,dizolvati drojdia cu zaharul in apa calduta,faceti o mica adancitura in mijlocul fainii si turnati amestecul de apa si drojdie.Framantati pana obtineti o pasta omogena.Cand aluatul a prins consistenta adaugati uleiul  putin cate putin pana se incorporeaza tot. Lasati aluatul sa se odihneasca cca 25-30 de minute sau pana isi dubleaza volumul.
Aluatul obtinut il impartim in trei parti egale si formam bile pe care le mai lasam 15 min la dospit.

Sosul:

Punem pe foc,intr-un vas,uleiul si un catel de usturoi zdrobit pe care il lasam pana prinde un pic de culoare, apoi il scoatem si oprim focul.Cu ajutorul mixerului vertical pasam rosiile impreuna cu cel de-al doilea catel de usturoi si restul ingredientelor,apoi compozitia obtinuta o turnam in vasul cu ulei si lasam la foc mic pana scade si prinde consistenta unui sos,cca 20 de min.


Toppingul:

Taiem ciupercile marimea dorita si le punem intr-o tigaie cu 1-2 linguri de ulei.Le sotam pana prind culoare aurie si sunt complet scazute,fara sucul propriu.Ceapa si ardeiul le taiem rondele subtiri,branza o dam pe razatoarea cu gauri mici,iar maslinele le curatam de samburi,eu uitasem de ele si le-am pus la sfarsit cu tot cu samburi :).Feliile de mezel le putem pune intregi sau taiate fasii mai late.


Cand avem totul pregatit ne apucam de pizza.Intindem blatul cu ajutorul mainilor sau al unui sucitor la dimensiunea dorita.Punem aluatul in tava,punem sos pe toata suprafata,dar nu foarte mult pt ca se va incruzi,apoi adaugam o parte de branza rasa,ceapa,ardei,mezel,ciuperci si cascaval.Optional putem adauga in mijloc un ou.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza homemade" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pizza cu sunca si ciuperci

Postat de mirela0911

Pizza cu sunca si ciuperci

Blatul: Intr-o craticioara, se incalzesc 100 ml apa. Se adauga zaharul si 2 lg faina, apoi drojdia zdrobita. Se amesteca bine pana se lichefiaza, apoi se lasa sa creasca. Separat se cerne...

Citeste continuarea

Pizza cu piept de pui

Postat de Xandrinne

Pizza cu piept de pui

Mai intai am pregatit aluatul: in castronul cu faina am facut o adancitura unde am pus drojdia sfaramata, presarata cu zahar, dupa care am turnat usor lichidul caldut, amestecand cu o lingura, sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.03.2012, 21:34
cea mai buna pizza,cea preparata in casa..bravo pentru explicatii!!
la 25.03.2012, 21:36
delicioasa
la 25.03.2012, 21:37
Multumesc,Rocsi
sufletista
la 25.03.2012, 21:44
Bravo !
la 25.03.2012, 21:45
Multumesc,Irena!

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking