Ingrediente
- 3-4 maini cu frunze proaspete de busuioc
- 50 g seminte de pin
- 80 g branza Grana Panado rasa
- 50 g parmezan ras
- 2 catei de usturoi
- cca 100 ml ulei de masline extravirgin
- sare de mare
- mix de piper macinat
Mod de preparare
Ingredientele se pun in blender si se mixeaza pana obtinem o pasta omogena usor fluida.
Sarea si piperul se pun la final pentru a potrivi gustul asa cum place fiecaruia.
Cantitatea de ulei de masline se poate suplimenta in functie de cantitatea de busuioc si de cat de fluid dorim sosul.
Sosul pesto obtinut se poate folosi imediat sau se portioneaza in borcanase mici pe care le capsam si le depozitam in congelator pentru cca 2-3 luni.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos pesto" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|