Spaghete alla bolognese(una din variante)

Postat de lilik in Spaghete
30 Mai 2011 | 5897 vizualizari
Spaghete alla bolognese(una din variante)

Ca majoritatea retetelor are o multitudine de variante,fiecare regiune,fiecare oras,chiar fiecare familie are o varianta aceasta este cea pe care eu o pregatesc,cu mult drag familiei mele....eu fac tot timpul mai mult dar puteti reduce ingredientele dupa bunul plac..

Ingrediente

  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 tulpina de telina
  • 1 pahar vin rosu
  • 800-900 gr carne tocata de vita
  • 200-250 gr carne de porc taiata bucati mici
  • 2-3 pumni de mazare
  • 900-1000 ml passata de rosii
  • sare
  • 2 foi de dafin
  • spaghete(puneti 100 gr de persoana)
  • parmezan ras(dupa plac)

Mod de preparare

Curatam ceapa si morcovul,apoi le tocam cat mai marunt impreuna cu tulpina de telina.

Intr-o oala incapatoare punem ulei de masline si punem legumele la innabusit timp de cateva minute,amestecand sa nu se lipeasca.

Cand vedem ca s-au inmuiat punem carnea tocata si o lasam pana se albeste toata apoi stingem cu vinul rosu.

Lasam pana se evapora vinul apoi punem passata de rosii,circa 700 ml apa si lasam la foc iute pana incepe sa fiarba,dupa care punem carnea de porc si dam focul mic.

Lasam sa fiarba la foc mic2 ore si jumatate -3ore,intre timp mai amestecam si daca mai e nevoie mai punem 1pahar 2 de apa.

Dupa 2 ore punem mazarea, foile de dafin si sare dupa bunul plac.

Lasam pana se ingroasa si mazarea e fiarta.

Punem apa cu sare pe foc si cand incepe sa fiarba punem pastele si le lasam 1minut mai putin decat scrie pe punga,apoi le scurgem de apa FARA SA LE CLATIM si le punem intr-o tigaie cu sos ,le saltam 1 minut,apoi dam deoparte punem putin parmezan ras,il amestecam,punem in farfurii si servim.

Dupa ce am pus in farfurii mai punem deasupra sos si parmezan dupa gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete alla bolognese(una din variante)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Spaghetti Bolognese a la Ana

Postat de gatiticuspor

Spaghetti Bolognese a la Ana

Taiati carnatul chorizo felii apoi taiati feliile pe jumatate si prajiti in putin ulei cam 2-3 minute apoi adaugati ceapa tocata marunt, morcovul dat prin razuitoarea mare si ciupercile taiate in...

Citeste continuarea

Bomboane din resturi

Postat de alinutza1983

Bomboane din resturi

1. Taiem cozonacul cubulete...separat, intr-un ibric preparam un fel de glazura din unt, lapte, ciocolata neagra, zahar pudra si cacao. Topim aceste ingrediente la foc mic, apoi le turnam peste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.05.2011, 09:36
la 30.05.2011, 09:41
la 30.05.2011, 11:02
bun bun
la 30.05.2011, 11:12
imi plac
la 30.05.2011, 12:05

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking