Curatam ceapa si morcovul,apoi le tocam cat mai marunt impreuna cu tulpina de telina.
Intr-o oala incapatoare punem ulei de masline si punem legumele la innabusit timp de cateva minute,amestecand sa nu se lipeasca.
Cand vedem ca s-au inmuiat punem carnea tocata si o lasam pana se albeste toata apoi stingem cu vinul rosu.
Lasam pana se evapora vinul apoi punem passata de rosii,circa 700 ml apa si lasam la foc iute pana incepe sa fiarba,dupa care punem carnea de porc si dam focul mic.
Lasam sa fiarba la foc mic2 ore si jumatate -3ore,intre timp mai amestecam si daca mai e nevoie mai punem 1pahar 2 de apa.
Dupa 2 ore punem mazarea, foile de dafin si sare dupa bunul plac.
Lasam pana se ingroasa si mazarea e fiarta.
Punem apa cu sare pe foc si cand incepe sa fiarba punem pastele si le lasam 1minut mai putin decat scrie pe punga,apoi le scurgem de apa FARA SA LE CLATIM si le punem intr-o tigaie cu sos ,le saltam 1 minut,apoi dam deoparte punem putin parmezan ras,il amestecam,punem in farfurii si servim.
Dupa ce am pus in farfurii mai punem deasupra sos si parmezan dupa gust.