Spaghete de zucchini cu sos pesto

Postat de Ela68 in Mancaruri de legume
7 Noi 2012 | 8560 vizualizari
Spaghete de zucchini cu sos pesto

O garnitura usoara, ce poate fi servita cu pui la gratar, sau snitele sau peste la gratar. Principalul este sa aveti instrumentul cu ajutorul caruia sa puteti realiza spaghetele, ori un cutit special, ori razatoare Vorner, sau Borner.

Ingrediente

  • 2 buc zucchini
  • 3 catei usturoi
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • sos pesto :
  • 1 legatura busuioc
  • 1 legatura patrunjel
  • 4-5 catei usturoi
  • 4-5 linguri ulei de masline
  • 150 gr parmezan

Mod de preparare

Sosul pe care l-am pregatit, nu este cel original de pesto, am preparat un sos cu ce-am avut la-ndemana, la baza avand busuioc si patrunjel, la care am adaugat si restul de ingrediente si le-am maruntit cu ajutorul robotului de bucatarie. Daca e prea uscat amestecul, mai adaugam una, doua linguri de ulei.

Se spala zucchini si se dau pe razatoare, mai putin miezul cu seminte,  obtinandu-se astfel spaghete subtiri si lungi. Incingem uleiul de masline si adaugam usturoiul maruntit cu ajutorul insrtumentului special.
In acest moment turnam sosul pesto, pregatit dinainte.

Lasam 1-2 minute pana incepe sa devina auriu ( nu sa se prajeasca ) si turnam spaghetele de zucchini. Presaram sare si amestecam continuu pana cand acestea se inmoaie. Avem grija sa ramana "al dente".

In acest moment turnam sosul pesto, pregatit dinainte.

Pentru un plus de gust, presaram parmezan cat de mult...eu n-am mai avut pe cat as fi dorit.

M-am inspirat de pe site-ul magieinbucatarie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete de zucchini cu sos pesto" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Vinete cu sos de rosii si mozzarella

Postat de Oana

Vinete cu sos de rosii si mozzarella

Vinetele se spala si se taie rondele mai grosute. Se pun intr-o tava pe hartie de copt, se stropesc cu ulei de masline si se sareaza usor. Se pune tava in cuptor, la 200 grade, pentru 15 minute,...

Citeste continuarea

Chiftele de soia cu legume

Postat de retetele_tinei

Chiftele de soia cu legume

Soia se pune intr-un bol. Apa se pune la fiert, iar cand incepe sa clocoteasca, se pune peste soia. Se lasa soia sa se umfle si sa se raceasca. Dupa care se stoarce bine de apa. Peste soia se rad...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.11.2012, 21:27
sunt curioasa ce gust au
la 07.11.2012, 21:29
habar n-aveam ce-s zucchini si-am cautat acum pe gogu
Buntrebuie sa fie, ca de aratat arata super!
la 07.11.2012, 21:29
o combinatoie care sunt convinsa ca imi place.
la 07.11.2012, 21:33
Tot ce faci tu e bun!
la 07.11.2012, 21:33
si asta tot ideea sotului a fost. Am fost reticenta la inceput, insa cand am inceput sa manac, nu ma mai opream. Este o mancare usoara, cu un gust aparte.

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking