Spaghetti all'amatriciana

Postat de donpablo in Spaghete
26 Oct 2013 | 7039 vizualizari
Spaghetti all'amatriciana

Spaghetti all'amatriciana este o reteta simbol al tradiției culinare italiene. Reteta originala sa născut la Amatrice, un mic oraș de la granița cu Lazio Abruzzo ce prevede strict spaghete și nu altfel de paste. Locuitori orasului tin atat de mult la lucrul acesta incat chiar si pe emblema orașului apare scris "Amatrice, orașul spaghetelor". De-a lungul timpului, rețeta a fost achizitionata si de catre bucătăria romană, care a schimbat una dintre ingredientele de bază, spaghetele cu pastele. În trecut, a fost reteta păstorilor săraci și nu se folosea sosul de rosii doar spaghete, șuncă și brânză, nimic altceva. Dupa descoperirea Americii au sosit si rosiile in Europa. Ele au fost adoptate imediat in aceasta reteta. In fiecare an la sfarsitul lui august are loc in provincia Rieti un festival numit Spaghetti all'Amatriciana.

Ingrediente

  • 500 gr. spaghetti
  • 2 catei usturoi
  • pasta de ardei iute
  • 200 gr. mozzarela
  • 200 gr. afumatura (bacon, costita, kaiser, etc.)
  • parmezan
  • 500 ml. sos de rosii
  • ulei de masline
  • busuioc (proaspat sau uscat)

Mod de preparare

Intr-o tigaie incinsa se pune uleiul si cateii de usturoi. Dupa ce usturoiul a prins o culoare maronie se scoate. Se pune afumatura la prajit ( in cazul in care se doreste picant se adauga si o lingurita de pasta de ardei).

Peste afumatura prajita se toarna sosul de rosii si se lasa la fiert pana se evapora apa si sosul devine mai gros. Se adauga mozzarela.si se amesteca pana se topeste

Se adauga busuiocul si se amesteca.

Spaghetele fierte in prealabil se toarna peste sosul din tigaie si se amesteca usor pana totul se combina.

Se serveste cald si se rade putin parmezan deasupra. Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti all'amatriciana" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Retete similare

Spaghetti all' Amatriciana

Postat de MyCookingLife

Spaghetti all' Amatriciana

Se pune apa cu sare si ulei la fiert (pentru spaghetti). Se taie pancetta fasii lungi si subtiri. Se caleste intr-o lingura de ulei, pana devine translucida . Se adauga ardeiul taiat marunt, apoi,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.10.2013, 20:15
la 26.10.2013, 21:25
la 27.10.2013, 00:14
Delicioase!
la 27.10.2013, 00:50
la 17.12.2014, 07:53

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking