Ingrediente
- 400 gr. spaghetti (eu folosesc barilla no.5)
- 2 cepe medii
- 3 catei de usturoi
- ulei de masiline
- cimbru
- 2 foi de dafin
- 200 gr. rosii tocate in conserva
- oregano
- pasta de tomate
- sare
- piper negru
Mod de preparare
Intr-o vas punem 2 linguri de ulei de masline, adaugam ceapa tocata in prealabil, 3 catei de usturoi taiati in jumatate, apoi feliute si lasam sa se caleasca pana devine ceapa sticloasa.Adaugam rosiile din conserva, 2 foi de dafin, o jumatate lingurita de cimbru, o lingura de pasta de tomate si o cana de apa, lasam sa fiarba pana scade si devine sos, apoi adaugam sare si piper dupa gust.
Intr-un alt vas fierbem pastele circa 10 minute, sa ramana aldente, le trecem printr-un jet de apa, le lasam sa se scurga bine si le asezam intr-un vas.
Peste paste adaugam sosul de rosii si asezonam cu cateva firisoare de oregano si cateva picaturi de ulei de masline, pentru decor putem folosi busuioc sau patrunjel :)
Peste sosul de rosii se poate adauga si parmezan ras.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|