Spanac cu legume la wok

Postat de Constelatialeu in Mancaruri de post
17 Noi 2016 | 5055 vizualizari
Spanac cu legume la wok

De asta primavara ma tot tin sa fac spanac si-am facut ciuciu spanac, dar azi mi-a picat pe el si cum am gasit in piata, m-am pus pe treaba...

Ingrediente

  • 1 kg spanac crud
  • 3 cepe
  • 2 ardei grasi
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • sare
  • 300 ml amestec rosii cu ardei rosu
  • cca 100 ml ulei

Mod de preparare

Mai intai am curatat spanacul de cozi si l-am spalat foarte bine sub jet de apa, apoi l-am taiat mai marunt. Am curatat ceapa si am taiat-o marunt, morcovul si pastarnacul curatat si dat pe razatoarea mare, iar ardeiul taiat cubulete. Am pus tigaia wok pe foc, am lasat-o sa se incinga, am adaugat uleiul si legumele, am presarat putina sare si am lasat la calit pana ce legumele s-au inmuiat bine. Am adaugat spanacul, am acoperit cu un capac si am lasat sa se inabuse bine pana a inceput sa se inmoaie spanacul si a  scazut, am ridicat capacul si am amestecat bine, apoi am adaugat amestecul de rosii si ardei, am redus focul si am lasat sa se faca la foc domol. La final am potrivit de sare. Se poate manca simplu sau cu ceva langa, o carnita, un ousor, niste carnati, care cum pofteste si doreste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac cu legume la wok" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Amestec la wok (de post)

Postat de gaby_d

Amestec la wok (de post)

Rapid si bun. Pregatim toate ingredientele si procedam asa: - Incingem wok-ul si punem putin ulei. - Tocam ceapa si-o punem in tigaie. Calim 2 minute. - Curatam dovlecelul si-l taiem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.11.2016, 18:11
Buna mancarica, dar unde este carnita?
la 17.11.2016, 18:13
este in tuciulet se prajeste.....))
la 17.11.2016, 18:17
Banuiam eu.
la 17.11.2016, 18:33
la 17.11.2016, 18:41
Cea mai bună legumă ......................se prăjește?)

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking