Spanac cu sos de rosii

Postat de medioto59 in Mancaruri de post
19 Iun 2013 | 3934 vizualizari
Spanac cu sos de rosii

Ingrediente

  • 1 kg spanac proaspat
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita rasa cu boia iute
  • 5-6 linguri cu ulei de masline
  • 200 ml supa de legume
  • sare
  • piper macinat
  • Pentru sosul de rosii
  • 3 -4 linguri ulei de masline
  • 4-5 rosii mari si zemoase
  • 200 ml suc de rosii
  • 2 fire de ceapa verde
  • 1-2 catei de usturoi
  • 1 fir de rozmarin verde
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • piper macinat

Mod de preparare

Curatam spanacul, apoi il spalam sub jet de apa rece in mai multe ape.

Punem pe foc o oala cu apa in care adaugam o lingurita rasa de sare. Cand apa incepe sa clocoteasca punem frunzele de spanac si le oparim timp de 2-3 min. Frunzele de spanac fiind foarte fragede nu trebuiesc tinute prea mult la oparit.

Scoatem spanacul oparit cu ajutorul unei palete intr-o sita si il lasam la scurs dupa care il tocam marunt cu ajutorul unui tocator de lemn. Aceasta operatie o putem face cu robotul, dar mie imi place mai mult cu tocatorul deoarece nu iese asa pastos. Intr-o tigaie mai inalta se pune uleiul la incins. Curatam si apoi taiem ceapa marunt si o punem la calit in uleiul incins. Usturoiul curatat il dam prin presa si il adaugam si pe el in tigaie. Lasam la calit dupa care  adaugam circa 200 ml supa de legume si boiaua iute. Lasam sa dea intr-un clocot dupa care adaugam spanacul. Condimentam cu sare si piper dupa gust, amestecam bine si lasam pe foc mic circa 10-15  min. pana cand mancarea scade bine.

Separat ne ocupam  de "confectionarea" sosului de rosii. Intr-o cratita in care am incins uleiul punem ceapa taiata marunt, usturoiul dat prin presa, rozmarinul si foaia de dafin. Acoperim cu un capac si lasam pe foc mic, la inabusit, circa 5 minute, astfel incat ceapa si usturoiul sa se inmoaie fara sa se rumeneasca. Se adauga rosiile decojite si taiate cubulete foarte mici si zaharul. Lasam sa fiarba pe foc circa 5 min dupa care adaugam sucul de rosii si lasam sa fiarba la foc mic pana ce sosul se ingroasa. Condimentam dupa gust cu sare si piper, indepartam foaia de dafin si crenguta de rosmarin.

Acest sos se poate pune peste spanac, amestecat si dat intr-un clocot tot amestecul sau poate fi servit separat, alaturi de spanac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de lasagna cu carne de curcan, ciuperci si spanac

Postat de oanapl

Reteta de lasagna cu carne de curcan, ciuperci si spanac

Iata cum se prepara reteta de Lasagna cu carne de curcan, ciuperci si spanac Se începe cu sosul alb. Într-un vas se topește untul, se adaugă făina și se amestecă bine...

Citeste continuarea

Reteta de salata de pui cu mango

Postat de cristeena20

Reteta de salata de pui cu mango

Iata cum se prepara Reteta de salata de pui cu mango Feliile de piept de pui de condimenteaza cu sare, piper, praf de usturoi si curry; stropim cu putin ulei de masline si lasam acoperite...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.06.2013, 19:26
bun bun
la 19.06.2013, 19:32
Ce bun trebuie sa fie!!
la 19.06.2013, 19:32
imi face cu ochiul!
la 19.06.2013, 19:38
bun bun
la 19.06.2013, 19:39
ce bun

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking