Chiftele de cartofi cu mancare de spanac

Postat de Valclaudia in Mancaruri de post
9 Mar 2014 | 7600 vizualizari
Chiftele de cartofi cu mancare de spanac

Ingrediente

Chiftele de cartofi cu soia:

  • 1 plic granule de soia
  • 1 kg cartofi
  • 2 linguri hrisca
  • 1 ceapa portivita
  • 3 linguri faina
  • sare si piper dupa gust
  • marar uscat
  • ulei pentru prajit

Mancare de spanac:

  • 1 ceapa mare
  • 3 linguri de ulei
  • 500-700 gr. spanac proaspat sau o punca de spanac congelat (am folosit eu)
  • sare si piper dupa gust
  • 1/2 cutie pasta de rosii
  • usturoi granulat (1 lingurita)

Mod de preparare

Mancarea de spanac:

Curatam ceapa, o spalam si o taiem marunt.

O punem cca 5 minute la calit in ulei, saram, piperam si adaugam spanacul decongelat (sau daca folosim spanac proaspat il spalam, tocam, fierbem cca 10 min in apa cu sare).

Adaugam pasta de rosii si lasam sa fiarba la foc mic pana scade apa. Lafinal adaugam usturoi granulat dupa gust.

Chiftelele:

Fierbem cartofii in coaja. Ii curatam, ii dam pe razatoarea fina.

Fierbem granulele de soia impreuna cu hrisca in apa cu sare (cat sa le acopere).

Amestecam in continuu pana scade toata apa, dam craticioara deoparte pana se racoreste putin amestecul obtinut.

Adaugam acest amestec peste cartofii fierti si dati pe razatoare, punem 3 linguri de faina, ceapa data pe razatoare sau trecuta prin robot si stoarsa de zeama.

Amestecam totul foarte bine, adaugam marar uscat, incingem ulei intr-o tigaie,modelam intre palme chiftelutele dupa marimea dorita si le prajim pe ambele parti pana devin aramii.

Servim chiftelutele cu mancare de spanac.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de cartofi cu mancare de spanac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mercimek sau supa crema de linte- reteta turceasca

Postat de eumimi

Mercimek  sau supa crema de linte- reteta turceasca

Taiem ceapa julienne, morcovul felii mai mari si le punem la calit in ulei incins pentru 10-15 min. Adaugam lintea si lasam cateva minute, sa se combine gusturile.  Adaugam apa cat sa...

Citeste continuarea

Sarmale cu ciuperci și nucă

Postat de panacris

Sarmale cu ciuperci și nucă

Se curăță ceapa, ciupercile, morcovii, mărarul, se toacă mărunt, apoi se călesc în puțin ulei și apă. Se adaugă orezul curățat și miezul de nucă măcinat, se asezonează de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.03.2014, 16:50
cineva tine post aici
la 09.03.2014, 16:50
la 09.03.2014, 16:53
la 09.03.2014, 16:57
Bună treabă în zilele de post. Şi dacă pe lângă acest fel de mâncare există şi linişte sufletească, totul e perfect.
la 09.03.2014, 17:02

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking