Ingrediente
- 1 kg spanac congelat
- 1 ardei capia roşu
- 1 morcov
- 1 ceapă albă
- 100 gr. bulion
- sare (după gust)
- 300 gr. muşchi de porc (afumat ori de la cazanul cu untură)
- 50 cl ulei
Mod de preparare
După ce spanacul se va fi decongelat şi lăsat la scurs, se curăţă şi se toacă legumele folosite şi se călesc într-o tigaie. În paralel se toacă în bucăţi potrivite muşchiul de porc. Acesta se adaugă peste legumele puse la călit, iar mai apoi, spanacul. Se poate pune apă (opţional, în funcţie de consistenţa preparatului), se pune sare şi se lasă la fiert cca. 15 minute. Spre final se adaugă bulionul şi se mai lasă 5 minute la fiert, la foc mic.
Pentru a da gust şi culoare, aşa cum e normal (zic eu) într-o perioadă în care nu este post, am făcut şi ouă ochiuri (unul de porţie).
Totul a fost servit cu mămăliguţă.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac pe fugă" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (72)
|