Ingrediente
- 1 kg spanac
- 1 caciulie usturoi
- 5 linguri de ulei
- 2 linguri faina
- 3 lingurite sare
- 1 lingurita rasa boia dulce
- 4 litrii apa (pt fiert spanac)
Mod de preparare
Mai intai pui apa la fiert cu 2 lingurite de sare; intre timp speli spanacul si cand apa clocoteste pui spanacul si il lasi 15 min la fiert. Apoi, strecori bine spanacul si din apa in care a fiert, se opresc 5 polonice de apa; si, toci bine-bine snanacul.
Separat, tai usturoiul foarte marunt si il pui la calit intr-o cratita - cam 1 min - dupa care pui boia si amesteci de 2-3 ori si apoi pui spanacul tocat si amesteci bine; apoi, pui cele 5 polonice de apa pe rand si amesteci pana se incorporeaza si pui cratita la fiert 5 min.
Din faina si 1/2 cana de apa faci o ingrosala si o pui peste spanacul fiert (amesteci bine sa nu se faca cocoloase) si mai lasi la fiert 5 min, la foc mic.
Si gata... poftim la masa. Pofta buna!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac scazut" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (5)
|