Sparanghel cu muschi file,orez si sos olandez

Postat de cris2711 in Mancaruri cu carne
4 Aug 2013 | 11638 vizualizari
Sparanghel cu muschi file,orez si sos olandez

Vremea sparanghelului proaspat a trecut dar avem posibilitatea sa gatim cu cel conservat sau congelat.Vezi poze cu versiunea sunca si piure:)

Ingrediente

  • Pentru sparaghel:
  • 500 gr.sparanghel
  • 3 l apa
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri sare
  • 1 lingura vegeta pentru supa
  • suc de lamaie(jumatate de lamaie)
  • 30 gr.unt
  • Muschi file:
  • 500 gr. muschi file de porc
  • sare
  • piper
  • boia
  • eventual ,condiment pentru carne de porc
  • 2-3 linguri de unt
  • Orezul:
  • 250 gr. orez
  • 2 l apa
  • sare
  • 1 lingura unt
  • Sosul olandez:
  • 3 galbenusuri
  • 2 linguri de apa rece
  • 175 gr. unt topit
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Prepararea sosului olandez:

Prepararea sosului olandez nu este simpla,Ingredientele se pregatesc din timp la indemana.A se pregati si vasele potrivite si un tel si apa rece ca gheata.

Intr-un vas cu pereti grosi ,racit, se amesteca galbenusurile cu apa rece,circa 1 minut pana se omogenizeaza bine.

Acest vas se pune deaspura altuia mai mare,la bain marie.

Apa nu trebuie sa fie prea fierbinte ,a se lua de pe foc daca este cazul.

La foc mic se incepe operatiunea.La primul semn ca incepe sa se taie se adauga o lingurita de apa rece ca gheata.

Se adauga untul ,putin cate putin si putina sare.

Zeama de lamaie se adauga doar la sfarsit cand sosul este doar caldut.

Se serveste cald,se pastreaza pe bain-marie dar la foc oprit.

Prepararea sparanghelului:

Se curata sparanghelul de coaja ,de la varf se incepe.

Un centimetru de la coada se taie,pentru ca este mai lemnos.

Apa se pune intr-o oala mai mare,mai lata,sa incapa sparanghelul,in lungimea lui.

Se lasa sa fiarba ,la foc mediu,se adauga restul ingredientelor,apoi cand se adauga si sparanghelul se da la foc mic,circa 25-30 de minute.

Apoi se strecoara si se serveste cald.

Eu le pun la cuptor,intr-o forma la 80°,pana termin restul.

Prepararea muschiului file de porc:

Se taie feliile de muschi file asa cam de 2 cm grosime.

Se condimenteaza.

Se ia o tigaie,se adauga untul si se lasa la foc mediu.

Cand s-a topit uleiul se adauga feliile de muschi file .

Se lasa 3 minute pe o parte,apoi 3 minute pe cealalta parte.

Cand este gata se scot din tigaie si se pun intr-o forma la cuptor la 80°.

Se scot, cand este restul gata.

Prepararea orezului:

Intre timp se fierbe orezul.Cand fierbe apa se introduce orezul,se lasa 12-15 minute.

Cand este gata ,se strecoara.

Eu pun si o lingura de unt peste el.

Cand este totul gata,se ornamenteaza pe farfurie dupa gust si se serveste cald.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sparanghel cu muschi file,orez si sos olandez" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (43)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tocanita de miel cu cartofi

Postat de mena29

Tocanita de miel cu cartofi

Spalam carnea cu apa calduta si o portionam. O rumenim bine in uleiul incins dupa care o scoatem pe o farfurie si in uleiul din cratita calim cepele curatate, spalate si taiate fideluta sau...

Citeste continuarea

Rulada de carne tocata cu legume

Postat de Alina26

Rulada de carne tocata cu legume

1.Intr-un bol am pus carnea tocata de pui si de porc,am adaugat pesmet,parmezan ras,oul,patrunjel,putina sare si piper,am mestecam bine si l-am pus deoparte. 2.Intr-o tigaie am incins uleiul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.08.2013, 13:19
Cris :*
la 04.08.2013, 13:20
la 04.08.2013, 13:20
la 04.08.2013, 13:21
Lucy scump
la 04.08.2013, 13:24
La cat de mult ai muncit doar sa scrii reteta, nici nu vreau sa ma gandesc ce presupune sa gatesti acest preparat! Felicitari,Crisulino! N-am mancat sparanghel niciodata dar la cum arata farfuria ta cred ca m-ar tenta sa incerc...

Vezi toate comentariile (43)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking