Sparanghel cu sunca de Serrano si sos de mustar

Postat de Oana in Salate
28 Mai 2009 | 6408 vizualizari
Sparanghel  cu sunca de Serrano si sos de mustar

Seminarul culinal Lalla Coocking din luna mai a adus cateva retete noi si delicioase.

Ingrediente

  • 16 tulpini de sparanghel
  • 4 felii sunca de Serrano

        Pentru sos:

  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 2 lingurite mustar Dijon
  • 1 lingurita de miere
  • 3 linguri ulei de nuci
  • 1 lingura de ceapa civas maruntita

Mod de preparare

Se curata sparanghelul si se decojesc tulpinile. Se fierb in apa cu sare 12-15 minute. Se scurg bine.

Se amesteca sucul de lamaie, mustarul si mierea, impreuna cu sare si piper. Se freaca apoi cu ulei. Sparanghelul se scufunda in acest amestec inainte de servire.

Se aseaza sparanghelul pe farfurii, se aseaza deasupra cate o felie d esunca si apoi se stropeste cu sos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sparanghel cu sunca de Serrano si sos de mustar" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Salata de paste, cu hering afumat in ulei

Postat de RODIMUR

Salata de paste, cu hering afumat in ulei

Se fierb pastele în apă cu sare, conform recomandărilor de pe ambalaj. Când sunt gata fierte, se strecoară, se clătesc cu apă rece și se lasă în strecurătoare, ca să se...

Citeste continuarea

Baba Ganoush -salata de vinete arabeasca

Postat de Ksenya

Baba Ganoush -salata de vinete  arabeasca

Coacem vinetele, le curatam de coaja si le lasam la scurs cam 3 ore.Daca avem vinete la congelator ,atunci folosim cam 800 g .Tocam vinetele cu un satar de lemn.Cu o lingura de lemn frecam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.05.2009, 14:15
arata f bine...cred ca e si f bun
la 28.05.2009, 14:36
Schimba denumirea retetei. E prea explicita.
Ar fi bine sa optezi pentru ceva metaforic: "Peisaj marin cu caracatita ".
Cata inspiratie am astazi ! (si modestie !)
la 28.05.2009, 14:59
Dany, am scris exact cum se numeste ce-a pregatit nenea bucataru' . Nu e creatia mea! Si am gustat si din asta si e asa si asa
la 28.05.2009, 22:20
Nu stiu ce gust are, dar de aratat...foarte apetisanta prezentarea. Si zau ca seamana a caracatita.
la 10.02.2011, 16:32

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking