Sparanghel cu sunca de Serrano si sos de mustar

Postat de Oana in Salate
28 Mai 2009 | 6377 vizualizari
Sparanghel  cu sunca de Serrano si sos de mustar

Seminarul culinal Lalla Coocking din luna mai a adus cateva retete noi si delicioase.

Ingrediente

  • 16 tulpini de sparanghel
  • 4 felii sunca de Serrano

        Pentru sos:

  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 2 lingurite mustar Dijon
  • 1 lingurita de miere
  • 3 linguri ulei de nuci
  • 1 lingura de ceapa civas maruntita

Mod de preparare

Se curata sparanghelul si se decojesc tulpinile. Se fierb in apa cu sare 12-15 minute. Se scurg bine.

Se amesteca sucul de lamaie, mustarul si mierea, impreuna cu sare si piper. Se freaca apoi cu ulei. Sparanghelul se scufunda in acest amestec inainte de servire.

Se aseaza sparanghelul pe farfurii, se aseaza deasupra cate o felie d esunca si apoi se stropeste cu sos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sparanghel cu sunca de Serrano si sos de mustar" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Salata de legume cu mozzarella, servita cu grisine in bacon

Postat de merisor67

Salata de legume cu mozzarella, servita cu grisine in bacon

Începem cu grisinele în manta de bacon. Desfacem feliile de bacon și înfășurăm câte două pe grisine. Le așezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt...

Citeste continuarea

SALATA CU INELE DE CALAMAR SI RUCOLA

Postat de mihaelar63

SALATA CU INELE DE CALAMAR SI RUCOLA

  Intr-o tigaie anti-aderenta, se pune la incins uleiul de floarea soarelui. Cand uleiul este incins, se reduce intensitatea caldurii. Se prajesc la foc mediu, inelele de calamar,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.05.2009, 14:15
arata f bine...cred ca e si f bun
la 28.05.2009, 14:36
Schimba denumirea retetei. E prea explicita.
Ar fi bine sa optezi pentru ceva metaforic: "Peisaj marin cu caracatita ".
Cata inspiratie am astazi ! (si modestie !)
la 28.05.2009, 14:59
Dany, am scris exact cum se numeste ce-a pregatit nenea bucataru' . Nu e creatia mea! Si am gustat si din asta si e asa si asa
la 28.05.2009, 22:20
Nu stiu ce gust are, dar de aratat...foarte apetisanta prezentarea. Si zau ca seamana a caracatita.
la 10.02.2011, 16:32

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking