Sparanghel cu sunca si cascaval la cuptor

Postat de danakarin in Mancaruri de legume
6 Iun 2013 | 8053 vizualizari
Sparanghel cu sunca si cascaval la cuptor

Am observat ca in ultimul timp au fost foarte des vizitate pe blog retetele de sparanghel. Nu e de mirare, suntem in plin sezon. Si eu am l-am cumparat si gatit de cateva ori anul acesta. In reteta de azi am adaugat o felie de cascaval si una de sunca si am bagat totul la cuptor. Am fost multumita de rezultat.

Ingrediente

  • 1 kg de sparanghel alb proaspat
  • 200 g de cascaval tip Gouda sau Emmentaler
  • 100 g de sunca cruda afumata
  • 50 g de unt
  • 500 g de cartofi noi
  • sare dupa gust
  • o lingurita de zahar

Mod de preparare

 Va amintesc una din regulile de baza la alegerea sparanghelului. Daca frecam lujerii unii de altii, vor scartii, In cazul ca sunt proaspeti. In afara de asta, la sparanghelul proaspat cules capetele sunt suculente.  Il curatam cu mare darnicie, il fierbem in apa putina cu un praf de sare si o lingurita de zahar pentru 6-8 minute.

Sunt voci care spun  ca cel mai bine este a-l fierbe pe aburi,dar asta implica un vas special, nu toti posedam asa ceva. Il scurgem si il plasam intr-o tava. Invelim cate doi lujeri intr-o felie de cascaval si una de sunca. 

Curatam cartofii, ii taiem cubulete, ii fierbem cam 10 minute . Ii asezam de asemenea in tava de cuptor. Ii saram si ii presaram cu un pic de unt si cascaval ras.

Dam totul la cuptor pana se se rumenesc cartofii si sunca.

Servim cu salata verde.   

Daca ti-a placut reteta noastra "Sparanghel cu sunca si cascaval la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mancare de ardei copti, cu paste, rosii cherry si smantana

Postat de RODIMUR

Mancare de ardei copti, cu paste, rosii cherry si smantana

Ardeii copți se scot din timp de la congelator, ca să se decongeleze natural. Pastele se fierb în apă clocotită cu sare, în conformitate cu recomandările de pe ambalaj....

Citeste continuarea

Salata calda de cartofi noi cu ceapa verde si marar

Postat de Oana

Salata calda de cartofi noi cu ceapa verde si marar

Taie cartofii in jumatate daca sunt prea mari si pune-i la fiert in apa cu sare. Amesteca intr-un castron mai mare iaurtul grecesc cu mustarul, uleiul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.06.2013, 07:42
la 06.06.2013, 07:47
Bine arata!
la 06.06.2013, 08:01
N-am gatit niciodata sparanghel Arata foaaarte bine preparatul tau!
la 06.06.2013, 08:01
trebuie sa fie tare bun
la 06.06.2013, 08:10

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking