Ingrediente
- 1 kg de sparanghel alb proaspat
- 200 g de cascaval tip Gouda sau Emmentaler
- 100 g de sunca cruda afumata
- 50 g de unt
- 500 g de cartofi noi
- sare dupa gust
- o lingurita de zahar
Mod de preparare
Va amintesc una din regulile de baza la alegerea sparanghelului. Daca frecam lujerii unii de altii, vor scartii, In cazul ca sunt proaspeti. In afara de asta, la sparanghelul proaspat cules capetele sunt suculente. Il curatam cu mare darnicie, il fierbem in apa putina cu un praf de sare si o lingurita de zahar pentru 6-8 minute.
Sunt voci care spun ca cel mai bine este a-l fierbe pe aburi,dar asta implica un vas special, nu toti posedam asa ceva. Il scurgem si il plasam intr-o tava. Invelim cate doi lujeri intr-o felie de cascaval si una de sunca.
Curatam cartofii, ii taiem cubulete, ii fierbem cam 10 minute . Ii asezam de asemenea in tava de cuptor. Ii saram si ii presaram cu un pic de unt si cascaval ras.
Dam totul la cuptor pana se se rumenesc cartofii si sunca.
Servim cu salata verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sparanghel cu sunca si cascaval la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|