Specialități - pâine cu măsline - pâine cu bulion și busuioc

Postat de CulinaryRainbow in Piine
18 Dec 2013 | 4097 vizualizari
Specialități - pâine cu măsline - pâine cu bulion și busuioc

N-am postat de mult rețete de pâine, deși, după cum știți deja, sunt pasionată de modul de preparare al acesteia. Pentru că vin sărbătorile, m-am decis să vă prezint alte două specialități, pe lângă pâinea cu nuci și pâinea cu cartofi, care să vă asigure elementul rustic pe masa festivă.

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 500 g făină amestec tip 650+000
  • 30 g drojdie proaspătă ( cu cât locul unde dospește aluatul e mai călduros, cu atât cantitatea de drojdie va fi mai mică )
  • 20 g unt topit
  • 20 ml lapte călduț
  • 50 g măsline kalamata fără sâmburi
  • 50 g măsline verzi fără sâmburi
  • 6 linguri bulion de casă
  • câteva frunze de busuioc, tocate
  • apă călduță cât cuprinde ( cam 200-250 ml )
  • o linguriță cu sare

Mod de preparare

Cernem făina într-un bol generos. Facem un cuib unde adăugăm drojdia dizolvată în apă, untul topit dar nu fierbinte, și laptele. Sarea o presărăm pe margine având grijă să nu ia contact direct cu drojdia.
   Treptat adăugăm apa, frământând până vom obține un aluat compact. Lăsăm apoi să la dospit. Eu folosesc mereu un bol cu capac de la Tupperwere. Când aluatul a crescut, capacul se ridică singur.
   Împărțim coca în două părți egale. O întindem ca și pentru tăiețeii de casă, dar nu chiar atât de subțire. Presărăm măslinele tăiate bucăți, apoi rulăm obținând o baghetă.
   Ne mai jucăm puțin, iar din baghetă vom crea un melc arătos. :)  Pentru aspectul rustic presărăm făină. Procedăm la fel și cu cealaltă pâinică, înlocuind măslinele cu bulionul și frunze de busuioc tocate. Eu am pus busuioc la congelator, însă puteți folosi și uscat.

   Lăsăm pâinicile să mai dospească și în tavă. Vor ieși mai pufoase la interior, iar coaja va fi crocantă. Între timp încingem bine cuptorul.

   Coacem pâinile la 180 de grade. Vreo 30-40 de minute ( depinde de cuptorul fiecăruia ).

Daca ti-a placut reteta noastra "Specialități - pâine cu măsline - pâine cu bulion și busuioc" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Paine cu bere

Postat de deyutzky

Paine cu bere

Punem faina intr-un bol, iar in mijlocul ei facem o gropita in care turnam apa calduta, drojdia si zaharul. Amestecam putin drojdia pana cand se dizolva si lasam la crescut la loc caldut 10...

Citeste continuarea

Paine cu mozzarella si cartofi

Postat de rocsi_1612

Paine cu mozzarella si cartofi

Curatati cartofii si ii taiati cuburi. Ii puneti la fiert in apa cu putina sare. Dupa ce au fiert, ii scurgeti bine de apa, ii pasati ca pentru piure, ii acoperiti si ii lasati sa se raceasca....

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.12.2013, 10:43
Arată minunat, iar de gust nu spun nimic, că tare departe-i Baia Mare şi nu poate veni un curier aşa repede.
la 18.12.2013, 11:03
super
la 18.12.2013, 11:15
Padre, am înțeles că ai primit ”N” invitații...
Amu, nu știu cum să-ți zâc, da covoru roșu nu ți l-oi și întinde!
la 18.12.2013, 11:44
Vin fără covor, că nu-s pretenţios, doar pe fasă să fie ceva de-ale gurii, că altfel nu pot vorbi.
la 18.12.2013, 12:08
Numai specialitati la tine

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking